Breekbrood met blauwe kaas en druivenjam
Bewaren
Yum, tijd voor een feestelijk borrelhapje. Of eigenlijk is het een compleet borrelbrood! Namelijk een preekbrood met blauwe kaas en druivenjam. En houdt je niet van blauwe kaas? Lees dan ook zeker even verder, want dit kun je gemakkelijk vervangen door een andere kaas, en ook dan is dit breekbrood met blauwe kaas en druivenjam (of zonder de blauwe kaas dus in dat geval) een topper die je zeker geproefd moet hebben!
Breekbrood met blauwe kaas en zelfgemaakte druivenjam
Dit preekbrood met blauwe kaas en zelfgemaakte druivenjam is mijn nieuwe favoriete borrelrecept. Ik was meteen fan toen ik hier een hap van nam. Want dit breekbrood heeft alles: knapperig brood, zoute blauwe kaas, zoete jam van druiven en een lichte bite van de cranberries.
Een ideaal borrelbrood voor Oud & Nieuw dat ook nog eens weinig voorbereiding vraagt. Want heb je weinig tijd om de druivenjam zelf te maken? Denk dan eens aan kant-en-klare vijgenjam of -compote. Of combineer het brood met perenjam of gebakken appeltjes. Het kan allemaal!
Varieer met kaas
De titel van dit borrelbrood is niet voor niets breekbrood met blauwe kaas en druivenjam. Maar ben je geen fan van blauwe kaas en voeg je deze liever niet toe aan het breekbrood? Dan kun je de kaas prima vervangen door een andere kaassoort. Ik zou je adviseren om in dat geval geraspte oude kaas, brie of camembert te nemen.
Ik zou zeggen maak er vooral jouw feestje van! Hoewel ik je wel aan zou raden om deze combinatie met blauwe kaas eens te proberen. Dit is namelijk echt zó lekker, beloofd!
Breekbood recepten
Heb je de smaak te pakken en wil je vader met een borrelbrood of breekbrood aan de slag? Dan tippen we je graag deze andere toppers die ook op de website te vinden zijn:
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze breekbrood met blauwe kaas en druivenjam
Stap 1
Doe de druiven samen met de suiker, het water en de koekkruiden in een steelpannetje. Zet het vuur middelhoog en laat minimaal 30 minuten pruttelen totdat je een jamachtige textuur hebt. Eventueel kun je de druiven met een pollepel kapot drukken.Stap 2
Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 3
Snijd de knoflookteentjes in dunne plakjes. Verkruimel de blauwe kaas.Stap 4
Snijd het brood kruislings in, maar snijd het nergens helemaal door. Verdeel vervolgens de knoflookschijfjes en de kaas tussen de stukken brood. Rooster het brood vervolgens 5 – 10 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is.Stap 5
Schep een paar eetlepels van de druivenjam over het warme brood en garneer het met gedroogde cranberries. Serveer meteen.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze breekbrood met blauwe kaas en druivenjam
Stap 1
Doe de druiven samen met de suiker, het water en de koekkruiden in een steelpannetje. Zet het vuur middelhoog en laat minimaal 30 minuten pruttelen totdat je een jamachtige textuur hebt. Eventueel kun je de druiven met een pollepel kapot drukken.Stap 2
Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 3
Snijd de knoflookteentjes in dunne plakjes. Verkruimel de blauwe kaas.Stap 4
Snijd het brood kruislings in, maar snijd het nergens helemaal door. Verdeel vervolgens de knoflookschijfjes en de kaas tussen de stukken brood. Rooster het brood vervolgens 5 – 10 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is.Stap 5
Schep een paar eetlepels van de druivenjam over het warme brood en garneer het met gedroogde cranberries. Serveer meteen.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.