Ga naar de inhoud

Bruschetta caprese

Lekker borrelhapje, snack of voorgerecht. Bruschetta cparese. Krokant gebakken stokbrood met tomaat, mozzarella en balsamico.

25 minuten Bereidingstijd
Bruschetta caprese

Bruschetta caprese

Dit is een lekker borrelhapje, snack of voorgerecht. Bruschetta caprese. Krokant gebakken stokbrood belegd met tomaat, mozzarella en balsamico. Een combinatie die wat mij betreft altijd goed is!

Hapjes als deze doen het altijd goed bij de borrel of een etentje. Tip: zeer geschikt om te maken met restjes oud stokbrood.

Bruschetta caprese

Bruschetta caprese hapjes

Simpel maar lekker. Dat zijn deze bruschetta caprese hapjes. Een hapje dat ik zeer regelmatig op tafel zet als er mensen komen eten. Lekker als borrelhapje, voorgerecht, of als bijgerecht bij de barbecue.

Het is gewoon een combinatie die altijd goed is. De ene keer leg ik de ingrediƫnten los op een plank en kan iedereen zijn eigen bruschetta beleggen. De andere keer maak ik de hapjes zoals bij dit recept, zodat iedereen kan pakken.

Vaak combineer ik tomaat en mozzarella met groene pesto, deze keer gebruik ik basilicum samen met balsamicostroop. Dat maakt het weer net even anders.

Scroll naar beneden om de receptkaart met het uitgewerkte recept van de bruschetta caprese hapjes te bekijken.

Bruschetta caprese

Bruschetta caprese 

De basis zijn lekker krokant gebakken bruschetta. Dit zijn plakjes stokbrood waar ik een gehalveerd teentje knoflook overheen wrijf en wat ik besprenkel met olijfolie. In 12 minuten rooster je dit op 200 graden in de oven tot een lekkere krokante bruschetta. Je kunt hiervoor ook oud stokbrood gebruik dat je bijvoorbeeld over hebt van de barbecue van gisteren.

Bij de bruschetta caprese hapjes meng ik gehalveerde tomaatjes met basilicum, zout, peper en olijfolie. Dit verdelen we over de krokant gebakken broodjes, samen met stukken mozzarella.

De bruschetta caprese maak je af door er balsamicostroop (of balsamicosiroop) overheen te sprenkelen.

Bruschetta caprese

Variaties op de bruschetta caprese

Het leuke aan de bruschetta caprese is dat het zo goed als altijd in de smaak valt en dat je het op verschillende manieren kunt serveren. Op de website staan dan ook al diverse versies en variaties online. Zoals deze:

Capreseplank met pesto

Capreseplank met pesto

Een heerlijke borrelplank, of saladeplank. Deze capreseplank met pesto kun je namelijk serveren als onderdeel van de zomermaaltijd, of als borrelplank. Dat wordt smullen!

15 minuten
Gegrilde groenten met mozzarella

Gegrilde groenten met mozzarella en toast

Gegrilde groenten met mozzarella en toast. Lekker als borrelhapje of voorgerecht. Met pesto, pijnboompitjes en basilicum.

25 minuten

Bruschetta met gegrilde perzik en mozzarella

Zomers borrelhapje, bruschetta met gegrilde perzik en mozzarella. Knapperig getoast brood met zoete gegrilde perzik en romige mozzarella.

25 minuten
Borrelbrood caprese

Borrelbrood caprese

Een lekker stokbroodje bij de borrel of voor het eten vindt iedereen toch lekker? Borrelbrood caprese, heerlijk om te delen.

30 minuten
Toscaanse broodsalade

Toscaanse broodsalade

Een lekkere zomerse salade. Panzanella, Toscaanse broodsalade. Lekker met tomaatjes en verse basilicum.

30 minuten
Brusschetta met tomaat en basilicum

Bruschetta met tomaat en basilicum

Bruschetta en tomaat blijven een goede combinatie! Dit gerecht kan echt overal bij; als hapje, bij het kerstdiner, of tijdens een buffet.

55 minuten

Ingrediƫnten

stuks
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze bruschetta caprese

Bereiding: 25 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd het stokbrood in plakken en haal hier een gehalveerd teentje knoflook langs. Besprenkel met olijfolie en leg op de bakplaat.
2
Stap 2
Rooster het brood in 12 minuten krokant.
3
Stap 3
Halveer de tomaatjes en meng dit met verse basilicum, zout en peper en olijfolie.
4
Stap 4
Verdeel de tomaatjes over de bruschetta-broodjes en verdeel hierbij ook de stukken mozzarella.
5
Stap 5
Maak de bruschetta caprese af door er een beetje balsamicostroop overheen te sprenkelen.
Bekijk ook andere recepten
Bruschetta caprese
Champignonspiesjes met balsamicoazijn
Tropische fruitsalade
Aardappelsalade met biet en makreel

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op