Ga naar de inhoud

Bruschetta met gegrilde perzik en mozzarella

Simpel maar lekker. Ik houd ervan. Neem een aantal goede ingrediënten, grill ze in de pan en combineer het met elkaar. Zo maak je bijvoorbeeld een heerlijke bruschetta met gegrilde perzik en mozzarella. Een topper bij de borrel, of lunch of als lichte avondmaaltijd. Frisse lichte avondmaaltijden voor op een...
25 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Grill op een hete grillpan de partjes perzik en tomaat.
2
Stap 2
Bestrijk het stokbrood met olijfolie en rooster dit 10 minuten in de oven op 180 graden of in de grillpan.
3
Stap 3
Serveer het stokbrood op een plank met de gegrilde perzik en tomaat. Leg er ook veldsla bij en de mozzarella. Breng op smaak met zout en peper.
4
Stap 4
Serveer met balsamico, pesto of honing erbij.

Bruschetta met gegrilde perzik en mozzarella

Simpel maar lekker. Ik houd ervan. Neem een aantal goede ingrediënten, grill ze in de pan en combineer het met elkaar. Zo maak je bijvoorbeeld een heerlijke bruschetta met gegrilde perzik en mozzarella. Een topper bij de borrel, of lunch of als lichte avondmaaltijd.

Bruschetta met gegrilde perzik

Frisse lichte avondmaaltijden voor op een warme dag. Dat is waar jullie om vroegen. Zelf ga ik graag voor een pastasalade, een lekkere quiche of snel roerbak-gerecht. Wat ook altijd in de smaak valt thuis is een hapjesdiner. Avondeten met lekkere hapje. Ik zorg dan vaak voor tomaat/komkommer en bijvoorbeeld fruit, stokbroodjes of toastjes met lekkers, gehaktballetjes of knakworstjes (vinden de kids heerlijk) en een salade. En dat is het. Op een warme zomerdag vind ik dat zelf ok heerlijk, ene beetje snacken bij het avondeten.

De bruschetta met gegrilde perzik en mozzarella past daar ook heel goed tussen.

Bruschetta met gegrilde perzik

Bruschetta met gegrilde perzik en mozzarella

Simpel, snel klaar en super lekker. Dat is dit receptje voor bruschetta met gegrilde perzik en mozzarella.

Wat je nodig hebt ik vers stokbrood (al kan oud brood ook), perzik en mozzarella. Je kunt ook voor burrata gaan. Zout, peper en olie om het brood en perzik nog smaakvoller te maken. De sneetjes brood en partjes perzik grill je in de pan. Bij de bruschetta met gegrilde perzik en mozzarella server ik een handje sla. En om het nog lekkerder te maken gebruik ik dadel/vijgenazijn, groene pesto, balsamicoazijn of honing als topping. Niet allemaal tegelijk, maar 1 soort per bruschetta.

Deze bruschetta met gegrilde perzik en mozzarella is een feestje. Een super lekker zomers borrelhapje. Knapperig getoast brood met zoete gegrilde perzik en romige mozzarella. Plus een smaakmaker naar keuze.

Een hele lekkere aanvulling bij het zomerse hapjesdiner. Maar het doet het ook goed als borrelhapje, bij de lunch of high tea bijvoorbeeld.

Bruschetta met gegrilde perzik

Bruschetta met gegrilde perzik

Bekijk ook andere recepten
Crumble van nectarine met kersen
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Fruitpizza met koekbodem

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op