Ga naar de inhoud

Capreseplank met pesto

Een heerlijke borrelplank, of saladeplank. Deze capreseplank met pesto kun je namelijk serveren als onderdeel van de zomermaaltijd, of als borrelplank. Dat wordt smullen!
15 minuten Bereidingstijd
Delen op
Capreseplank met pesto

Capreseplank met pesto

Yes! We gaan vandaag voor een heerlijke borrelplank, of saladeplank. Deze capreseplank met pesto kun je namelijk serveren als onderdeel van de zomermaaltijd, of als borrelplank. Dat wordt smullen!

Capreseplank met pesto

Ik ben dol op borrelplanken. Allemaal lekkers op een plank waarbij je zelf je borrelhapje samenstelt. Deze keer heb ik de caprese salade op deze manier gepresenteerd. Dit recept vond je ook in Koken & Genieten nummer 07. Het is zo’n topper dat ik het recept ook heel graag hier op de website met je deel. Dus bij deze.

Wat is caprese?

Caprese is een Italiaanse salade in de stijl van Capri. In Nederland noemen we het meestal Insalata Caprese. Een caprese bestaat uit plakken tomaat met mozzarella en basilicum. Besprenkeld met olijfolie, en op smaak gebracht met zout.

Capreseplank met pesto

Caprese is wat mij betreft altijd goed. Als hapje, salade of op een broodje. Bij deze capreseplank met pesto komt dit allemaal samen in een heerlijke caprese borrelplank.

De capreseplank met pesto is niet heel anders dan een standaard capresesalade. Het bevat een combinatie van tomaten met mozzarella en basilicum, waaronder verwerkt in de groene pesto. Wat mij betreft de basis van de lekkerste caprese.

In dit geval heb ik de plank belegd met verschillende soorten tomaat, in dunne plakken. Hierover heen verdeel ik plakken mozzarella en dit bestrijk ik met groene pesto. Bestrooi met geroosterde pijnboompitjes. En daaromheen verdeel ik de cherry tomaatjes en blaadjes basilicum. Ik maak het af met getoaste ciabatta.

Het is heelrijk om de getoaste ciabatta te beleggen met de caprese salade.

Scroll naar beneden voor de receptkaart met daarbij het uitgewerkte recept en de hoeveelheden die ik aanhoudt per persoon.

Capreseplank met pesto

Caprese recepten

Een caprese salade of de capreseplank met pesto is een heerlijke maaltijd of borrelhapje. Je kunt hier lekker mee variëren en dit verwerken in diverse gerechten. Met deze combinatie zijn inmiddels al vele recepten gepubliceerd hier op de website, een paar tips:

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze capreseplank met pesto

Bereiding: 15 minuten
Stap 1

Roer de pesto los en meng eventueel wat extra vergiene olijfolie erdoor zodat het wat vloeibaarder wordt.

2
Stap 2
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin.
3
Stap 3
Besprenkel het brood met olie, en breng op smaak met zout en peper. Rooster het brood krokant onder de grill.
4
Stap 4
Verdeel de plakken tomaat over een plank en verdeel de andere tomaatjes eromheen samen met het brood. Leg de bollen mozzarella erop. Breng op smaak met zout en peper.
5
Stap 5

Verdeel de groene pesto erover en bestrooi met pijnboompitjes. Verdeel tot slot wat blaadjes verse basilicum over de capresesalade.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Tarte tartin van sjalot en wortel
Bladerdeegkrans met zalm en MonChou
Gourmethapjes met vlees, tips gourmetten
Carpaccio bonbon op krokant bladerdeeg

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op