Ga naar de inhoud

Meloensalade met mozzarella en kruidendressing

Heerlijke frisse zomersalade. Lekker voor bij een barbecue, of als lunch. Meloensalade met prosciutto en munt. Met verschillende soorten meloen en frisse kruidendressing.
20 minuten Bereidingstijd
Delen op
Meloensalade met mozzarella en kruidendressing

Meloensalade met mozzarella en kruidendressing

Yes, we gaan vandaag voor een heerlijke frisse salade. Een meloensalade. Met verschillende soorten meloen, veldsla, mozzarella, kruidendressing en prosciutto. Kortom een heerlijke zomerse salade.

Meloensalade met mozzarella en kruidendressing

Buiten eten

Deze frisse en kleurrijke meloensalade vind je deze maand ook terug in Koken & Genieten. Het thema buiten eten staat deze maand centraal. Je kunt dus heerlijke zomerse maaltijden verwachten.

In mijn rubriek deel ik heerlijke zonnige zomermaaltijden. Naast de meloensalade deel ik een Mediterrane couscous met zalm, capreseplank, kipfajitaspiesjes, en capresequiche.

Koken & Genieten magazine #7 ligt nu in de winkels. Wil je niets van mijn recepten in het magazine missen? Neem dan nu een abonnement, en profiteer van de speciale zomeraanbieding. Voor 25,- ontvang je een jaar lang iedere maand Koken & Genieten bij je op de mat. Klik hier voor alle informatie. (deze zomeractie op het magazine loopt tot half juli 2023)

Tip: Samen met de redactie van Koken & Genieten Magazine heb ik ook een special magazine ontwikkeld, mijn eigen Brenda Kookt Magazine! Hierin vind je alle toprecepten van 11 jaar Brenda Kookt. Brenda Kookt Magazine vind je nu in de boekhandel, en kun je ook online bestellen via deze pagina.

Koken & genieten 07 Buiten eten
Meloensalade met mozzarella en kruidendressing

Meloensalade met mozzarella en kruidendressing

Yes, door naar de frisse meloensalade. Want dit recept ga ik natuurlijk ook hier met jullie delen.

De basis van de meloensalade is in dit geval veldsla. Hierop verdeel je verschillende soorten meloen. Ik nam blokjes watermeloen, galia meloen en cantaloupe meloen. Natuurlijk kun je ook een of twee van deze drie soorten kiezen om aan de salade toe te voegen.

Naast de meloen voeg je bolletjes mozzarella toe en prosciutto. Met wat grof gescheurde blaadjes munt en basilicum. En dan de finishing touch, daarvoor maken we een frisse kruidendressing van munt met basilicum, knoflook, citroen, honing en olijfolie. Dit zorgt voor de kick in de salade, en dat maakt hem extra lekker

Serveer de meloensalade als bijgerecht of lunch. Met bijvoorbeeld gegrild brood erbij is het ook een volwaardige zomermaaltijd.

Ingrediënten

personen

Voor de dressing

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze meloensalade met mozzarella en kruidendressing

Bereiding: 20 minuten
Stap 1
Meng in een keukenmachine voor de dressing de munt, basilicum, knoflook en zout en peper. En pureer dit fijn. Doe de citroensap en -rasp erbij samen met de honing en meng dit met elkaar. Voeg terwijl de keukenmachine draait de olijfolie toe zodat een mooie dressing ontstaat.
2
Stap 2
Verdeel veldsla over de bodem van de plank. Verdeel hierover blokjes meloen, bolletjes mozzarella en plakjes prosciutto. Verdeel extra blaadjes munt en basilicum over de salade.
3
Stap 3
Verdeel de dressing erover. En serveer de salade meteen.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Kiprollade met spinazie en rode pesto
Caprese pastasalade
Parelcouscous met gegrilde groenten
Wrap met spinazie, kip en feta

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op