Buffalo chicken nacho’s
Bewaren
Zondag, tijd voor een lekker weekendgerecht. Al lijkt het wel feest hier op brendakookt.nl. Al drie dagen op rij deel ik een super lekker weekendrecept. Vrijdag een hemels toetje, gister een verwenontbijt en vandaag een lekker zondagsmaaltje. Buffalo chicken nacho’s it is!
Op zondag doen wij vaak niet te moeilijk qua eten. Het is zo ongeveer de enige dag van de week waarbij ik het heerlijk vind om het mezelf gemakkelijk te maken. Regelmatig eten we op zondag dan ook lekker op de bank met een filmpje er bij. En wat is er dan lekkerder dan chips eten bij de avondmaaltijd? Nacho’s!
Buffalo chicken wordt in Amerika vaak gegeten. Het is in feite (gebakken) kip (vaak chicken wings) in een hete saus. Deze besloot ik in dit geval te combineren met nacho’s. En dat is me toch lekker.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze buffalo chicken nacho’s
Stap 1
Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 180 ºC.Stap 2
Pocheer de kip in kippenbouillon. Haal de gepocheerde kipfilet hierna met twee vorken uit elkaar. Meng de repen kip met 2 eetlepels van de buffalo wing sauce.Stap 3
Snijd de rode ui in stukken en de lente ui in ringen. Scheur de mozzarella in stukken.Stap 4
Verdeel de nacho's over de ovenschaal. Verdeel hierover de kip, rode ui en lente ui. Verdeel de mozzarella over de schotel en bestrooi het vervolgens met de geraspte kaas. Verdeel de rest van de hete saus over de schotel.Stap 5
Verwarm de nacho's 20 minuten in de oven. Serveer de nacho's direct, eventueel met crème fraîche.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze buffalo chicken nacho’s
Stap 1
Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 180 ºC.Stap 2
Pocheer de kip in kippenbouillon. Haal de gepocheerde kipfilet hierna met twee vorken uit elkaar. Meng de repen kip met 2 eetlepels van de buffalo wing sauce.Stap 3
Snijd de rode ui in stukken en de lente ui in ringen. Scheur de mozzarella in stukken.Stap 4
Verdeel de nacho's over de ovenschaal. Verdeel hierover de kip, rode ui en lente ui. Verdeel de mozzarella over de schotel en bestrooi het vervolgens met de geraspte kaas. Verdeel de rest van de hete saus over de schotel.Stap 5
Verwarm de nacho's 20 minuten in de oven. Serveer de nacho's direct, eventueel met crème fraîche.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
9 reacties
Els
Ga het dit weekend maken,ben heel benieuwd.
Jenny
Vandaag uitgeprobeerd en het smaakte top
Shiromani
Wat klinkt dit heerlijk! Hier ga ik m'n man zeker gelukkig mee maken. Waarschijnlijk ook op een rustige zondagavond. Bedankt Brenda!
Baan
Hoe pocheer je kip? ?
Brenda Kookt
Verwarm de bouillon tegen de kook aan, draai het vuur vervolgens laag. Plaats de kip in de bouillon en laat het zo garen (dus niet koken)
Jonna@Burgertrutjes
Dit is zo lekker! Wat hebben wij hiervan genoten in de USA! Volgend jaar hopelijk weer smullen in Texas, en tot die tijd dit gerecht maken thuis.
Jurgen
Nou hartstikke leuk Jonna, wij genieten altijd van dit gerecht in het himalaya gebergten, na het lezen van jouw bericht zullen wij de volgende keer wanneer wij hier zijn dit gerecht nogmaals maken en verdelen onder de locals, zodat ook zij kunnen genieten zoals jij in Texas, USA geniet. Liefs
Brenda Kookt
Wat leuk om te horen, nu kun je lekker thuis aan de slag met dit recept