Cake met witte chocolade en champagne-crème
Bewaren
Een feestelijk hapje voor Oudejaarsavond of de Nieuwjaarsborrel: cake met witte chocolade en champagne-crème. Extra leuk en feestelijk om het cakeje te serveren op een glas champagne. Een perfect welkomst hapje en drankje.
Recepten met champagne
Met oudejaarsavond vind ik het leuk om een extra feestelijk champagnehapje te serveren. Eerder deelde ik de champagne cheesecake met aardbeien, champagnetaart met rood fruit en de champagne tiramisu.
Stuk voor stuk hele lekkere zoete recepten waar champagne in is verwerkt. Deze keer besloot ik weer voor een zoet hapje te gaan, maar dan eentje voor bij de borrel.
Cake met witte chocolade en champagne-crème
Hartige hapjes zijn er vaak in overvloed bij de borrel. Samen met Eatertainment besloot ik aan de slag te gaan met een lekker zoet hapje voor Oud & Nieuw. Een hapje dat gemakkelijk is om te maken en extra feestelijk is.
Champagne taart
Deze cake met witte chocolade en champagne-crème daarvan het resultaat. Dat ziet er toch super feestelijk uit op een champagneglas? Serveer jij ze ook met Oudejaarsavond of de Nieuwjaarsborrel? Lees snel verder voor de receptkaart met het uitgewerkte recept.
Cake met witte chocolade en champagne-crème
Het is eenvoudig om de cake met witte chocolade en champagne-crème te maken. En extra fijn: je kunt ze vooraf bereiden en bewaren in de koelkast. Zo kun je ze serveer wanneer je wilt.
De basis van het cakeje is een normale plak Hollandse cake. De cake steken we uit in een ronde vorm, dat net iets groter is dan een champagneglas. Zo past het cakeje straks mooi op het glas bij het serveren.
Botercrème met champagne en witte chocolade
Hierop spuiten we een botercrème waar champagne én gesmolten witte chocolade in is verwerkt. Hiervan spuiten we een mooie toef op het cakeje. Garneer de toef met geschaafde witte chocolade en gouden sprinkels.
Het is extra leuk en feestelijk om de cakejes te serveren op een champagneglas.
Bij mij vielen er nauwelijks kruimels in het glas. Tip: klop de cakejes even af voor je ze op het glas zet. Of gebruik een klein schaaltje, als je dat liever hebt.
Voor een alcoholvrije variant laat je de champagne achterwege en vervang je dit door melk.
Ingrediënten
Extra benodigd
- Spuitzak
- spuitmondje
- Ronde steekvorm
- Champagneglazen
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze cake met witte chocolade en champagne-crème
Stap 1
Smelt de witte chocolade au-bain marie.
Stap 2
Klop ondertussen de roomboter romig met een mixer. Meng de mix voor botercrème door de boter. Voeg de champagne toe en mix door het botermengsel. Klop dit 5 minuten door elkaar op de hoogste stand. Voeg de afgekoelde gesmolten witte chocolade toe aan de botercrème en mix goed door elkaar. Schep de botercrème in de spuitzak met daarin het spuitmondje.
Stap 3
Steek met de ronde steekvorm rondjes, iets groter dan het champagneglas, uit de plakjes cake. Spuit een toef van de chocolade champagne crème op de cake. Garneer de toef met geschaafde witte chocolade en gouden sprinkles.
Stap 4
Extra leuk om de cakejes te serveren op een champagneglas .
Voor een alcoholvrije variant laat je de champagne achterwege en vervang je dit door melk.
Ingrediënten
Extra benodigd
- Spuitzak
- spuitmondje
- Ronde steekvorm
- Champagneglazen
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze cake met witte chocolade en champagne-crème
Stap 1
Smelt de witte chocolade au-bain marie.
Stap 2
Klop ondertussen de roomboter romig met een mixer. Meng de mix voor botercrème door de boter. Voeg de champagne toe en mix door het botermengsel. Klop dit 5 minuten door elkaar op de hoogste stand. Voeg de afgekoelde gesmolten witte chocolade toe aan de botercrème en mix goed door elkaar. Schep de botercrème in de spuitzak met daarin het spuitmondje.
Stap 3
Steek met de ronde steekvorm rondjes, iets groter dan het champagneglas, uit de plakjes cake. Spuit een toef van de chocolade champagne crème op de cake. Garneer de toef met geschaafde witte chocolade en gouden sprinkles.
Stap 4
Extra leuk om de cakejes te serveren op een champagneglas .
Voor een alcoholvrije variant laat je de champagne achterwege en vervang je dit door melk.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.