Champagne tiramisu met rode vruchten
Bewaren
Yes! Ik had er zoveel zin in om deze topper met jullie te delen. Ik kon bijna niet wachten tot de kerstdagen voorbij zouden zijn. Dit is een toetje speciaal voor oudejaarsavond, of nieuwjaarsdag. Een feestelijke Champagne tiramisu met rode vruchten. Dat wordt smullen!
Oudejaarsavond heeft iets magisch. Een bijzonder moment van het jaar, de afsluiting en een nieuw begin. Wat mij betreft hoort daar ook iets feestelijks lekkers bij. Misschien sluit je een heftig of vervelend jaar af, of juist een heel mooie. Bij beide mag er geproost worden op het afgelopen jaar en uitgekeken worden voor het nieuwe jaar. Met nieuwe kansen, gebeurtenissen en plannen.
Champagne recepten
Het is inmiddels een traditie dat ik de laatste week van het jaar een recept publiceer met champagne. Deze keer gaan we voor de champagne tiramisu. Een makkelijk toetje, dat super lekker is. En handig: je kunt dit ook goed maken voor grotere groepen.
Andere toppers met champagne die we eerder jaren met jullie deelden zijn:
En dan is het nu tijd om een recept aan dit lijstje toe te voegen: een heerlijke Champagne tiramisu met rode vruchten.
Champagne tiramisu met rode vruchten
Dit ziet er toch feestelijk uit? De champagne tiramisu met rode vruchten en poedersuiker.
Deze keer gaan we dus niet voor tiramisu met koffie, zoals het eigenlijk hoort. De koffie vervangen we in dit geval voor champagne.
Naast de basis (en belangrijkste) van de tiramisu (de lange vingers met champagne) maken we een crème van slagroom met mascarpone en suiker. Dit kloppen we door elkaar zodat het goed gemengd is. En dan is het een kwestie van het opmaken van de schaal.
We beginnen met een laagje in champagne gedoopte lange vingers. Hier overheen verdelen we de helft van de mascarpone crème met daarboven nog een laagje met koekjes en daarop de rest van de crème. Dek de schaal hierna af met folie en zet het weg in de koelkast voor minimaal 1 uur. Maar langer kan ook.
Voor het serveren haal je de schaal uit de koelkast, verwijder het folie en verdeel rode vruchten over de champagne tiramisu. Ik nam een mix van rode bessen met blauwe bessen en frambozen. Bestrooi het feestelijke toetje als finishing touch met poedersuiker.
Ingrediënten
Extra benodigd
- ovenschaal van (ongeveer) 15 x 23 cm
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze champagne tiramisu met rode vruchten
Stap 1
Klop de slagroom stijf met een mixer of keukenmachine. Roer de mascarpone los en klop de mascarpone en poedersuiker door de slagroom.Stap 2
Dip de lange vingers kort in champagne en verdeel ze over de bodem van de ovenschaal.Stap 3
Verdeel hierover de helft van het slagroom-mascarponemengsel. Verdeel hierover nog een laagje lange vingers gedipt in champagne. En verdeel daarover de rest van het slagroom-mascarponemengsel.Stap 4
Zet de schaal minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven (langer mag ook).Stap 5
Verdeel voor het serveren de rode vruchten over de tiramisu en bestrooi met poedersuiker.
Ingrediënten
Extra benodigd
- ovenschaal van (ongeveer) 15 x 23 cm
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze champagne tiramisu met rode vruchten
Stap 1
Klop de slagroom stijf met een mixer of keukenmachine. Roer de mascarpone los en klop de mascarpone en poedersuiker door de slagroom.Stap 2
Dip de lange vingers kort in champagne en verdeel ze over de bodem van de ovenschaal.Stap 3
Verdeel hierover de helft van het slagroom-mascarponemengsel. Verdeel hierover nog een laagje lange vingers gedipt in champagne. En verdeel daarover de rest van het slagroom-mascarponemengsel.Stap 4
Zet de schaal minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven (langer mag ook).Stap 5
Verdeel voor het serveren de rode vruchten over de tiramisu en bestrooi met poedersuiker.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.