Champignonsoep
Een lekkere gebonden champignonsoep. Lekker met prei, en natuurlijk lekker veel champignons. Dat wordt smullen!

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inChampignonsoep
Bewaren
Champignonsoep maken? Dat is een goed idee, want het wordt nu écht koud buiten. En als het koud is, dan is er toch niets beter dan binnen lekker bij de kachel zitten met een warm kommetje soep binnen handbereik?
Ik kan daar ontzettend van genieten. Op zondagmiddag lekker even niets doen met een kom zelfgemaakte soep in mijn hand. Ook eet ik op het werk regelmatig soep bij de lunch en komt het ook nog wel eens voor dat we soep als avondmaaltijd met een broodje eten. Een lekker champignonsoep recept kan dan ook niet ontbreken.

Champignonsoep maken
Zelf champignonsoep maken is gelukkig helemaal niet moeilijk. Dit recept is eenvoudig, snel klaar en zó lekker! De soep is goed gevuld en heerlijk romig – en dat allemaal zonder dat je een staafmixer nodig hebt. Perfect voor een makkelijke lunch, een lichte avondmaaltijd met een knapperig broodje erbij of als voorgerecht bij een etentje.
Champignonsoep recept
Om deze lekkere champignonsoep te maken heb je niet zoveel nodig. Je hebt het meeste vast al in huis.
Eerst snipper je de uitjes en hak je de knoflook fijn. Dit bak je even aan in de koekenpan. Intussen snijd je de paddenstoelen en champignons in plakjes. Bak dit even mee met de ui en knoflook.
Dit champignonmengsel giet je over in een pan. Daar voeg je wild fond en water aan toe. Geen wild fond in huis? Dan kan je ook een bouillonblokje gebruiken. Breng het geheel aan de kook en laat het even opstaan. Terwijl de soep staat te pruttelen snijd je een prei in dunne ringen. Dit voeg je toe aan de pan.
Dan is het tijd voor de roux. Smelt in een steelpannetje de boter en voeg de bloem langzaam toe. Roer het tot een glad mengsel en laat dit een paar minuutjes garen, maar let op dat het niet gaat kleuren. Voeg een beetje bouillon bij de roux en roer dit door zodat het een geheel wordt. Meng het pannetje met de roux door de grote pan met bouillon en laat het dan even meekoken.
Na een minuut of tien is je soep klaar. Serveer de goed gevulde champignonsoep met een stokbroodje en top eventueel af met wat bosui. Zo lekker!

De lekkerste champignonsoep
Dit is de lekkerste champignonsoep die ik ooit maakte. Perfect voor een regenachtige of koude middag, een snelle lunch tussen het werken door of een gezellig etentje met vrienden of familie.
Meer lekkere soepen
Op zoek naar meer lekkere soep recepten? Probeer dan ook eens:
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze champignonsoep
Stap 1
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Bak dit in een koekenpan even aan. Snijd de paddenstoelen of champignons in plakjes en bak dit mee met de ui.Stap 2
Giet het champignonmengsel over in een pan en voeg hier de wild fond en 700 ml water bij, laat dit even koken. Snijd de prei in ringen en voeg dit bij de soep.Stap 3
Smelt in een steelpannetje de boter en voeg de bloem langzaam toe. Roer het tot een glad mengsel en laat dit een paar minuutjes garen, let op dat het niet gaat kleuren. Voeg een beetje bouillon bij de roux en roer dit door zodat het een geheel wordt. Meng het pannetje met de roux door de grote pan met bouillon en laat het even meekoken.Stap 4
Serveer de goed gevulde champignonsoep met een stokbroodje.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze champignonsoep
Stap 1
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Bak dit in een koekenpan even aan. Snijd de paddenstoelen of champignons in plakjes en bak dit mee met de ui.Stap 2
Giet het champignonmengsel over in een pan en voeg hier de wild fond en 700 ml water bij, laat dit even koken. Snijd de prei in ringen en voeg dit bij de soep.Stap 3
Smelt in een steelpannetje de boter en voeg de bloem langzaam toe. Roer het tot een glad mengsel en laat dit een paar minuutjes garen, let op dat het niet gaat kleuren. Voeg een beetje bouillon bij de roux en roer dit door zodat het een geheel wordt. Meng het pannetje met de roux door de grote pan met bouillon en laat het even meekoken.Stap 4
Serveer de goed gevulde champignonsoep met een stokbroodje.Bekijk ook andere recepten

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in22 reacties
Cuck
Bloem die te 'rauw' was, volgende keer de roux iets langer verhitten/bakken tot die rauwe bloem geur weg is.
Anna
Hoi Brenda, Deze soep is bij mij mislukt. Heb de indruk dat het veel te ‘bloemerig’ smaakt. En daardoor weinig smaakvol. Wat kan ik verkeerd gedaan hebben? Ik heb de hoeveelheden aangehouden volgens je recept.
Liesbeth
Hoi Brenda,ik heb de championsoep gemaakt hij is heerlijk maar wel flauw ...hoe krijg ik hem pittiger?groetjes Liesbeth
Lieseth
Hoi Brenda ,ik heb je nu maar in mijn favorieten gezet ,ik beland uiteindelijk altijd bij jou met je je heerlijke recepten !! Voor onszelf en voor de eetclub ,en hoe leuk een kleinkind wat dol is op je soepjes ,groet Liesbeth.
Brenda Kookt
Wat leuk om te horen Liesbeth! :)
Aad
Hallo Brenda, Je champignonsoep is prima. Maar let even op, het is niet... misschien oudbollig, maar wel zeker oubollig! Groetjes Aad
Brenda Kookt
Bedankt voor de tip Aad, ik heb het aangepast
Eric
Hij was heeeerlijk. Alleen fond vervangen voor paddestoelen bouillonblokjes. Top!!! Bedankt.
Brenda Kookt
Wat goed om te horen Eric :) Fond vervangen door bouillonblokjes is een prima oplossing
ielze
ps; ik heb er wel 4 runder bouillon blokjes bijgedaan
ielze
Hallo Brenda, Ik, groot aanhanger van pakjes en kant en klaar producten omdat ik vaak te lui ben om uren in de keuken te staan, heb zojuist deze ONWIJS LEKKERE soep gemaakt!!!! Was helemaal niet moeilijk en veel lekkerder dan wat ik gewend ben. Ook ik kan nu "oma soep"maken (zo noem ik heel lekkere verse soep altijd) en ben helemaal trots op mijzelf. Had ik al gezegd dat de soep LEKKER is???
Anthe
Welke fond gebruik jij Brenda? Ik had die van de AH en precies je recept gevolgd. Maar de soep is echt niet lekker zoals champignonsoep bedoeld is.
Brenda Kookt
Wat jammer Anthe. Dit was de fond van de Lidl. Het zit volgens mij niet in het vaste assortiment maar regelmatig verkopen ze ook fond.
brenda
Ik ga die soep van de week maken
Loes
Voor hoeveel personen is het recept van de champignonsoep? Alvast bedankt voor je reactie!
Linda Delichef
Ik ben gek op soep! Ik wil ook snel eens champignonsoep maken. Ik hou alleen niet van al te gevulde soep, dus ik denk dat ik toch een deel van de champignons zou pureren.
Tamara
Klinkt erg lekker!
kelly
Heeeeerlijk!! Maak een eet graag soep!! In een vriendschapsboekje heb ik zelfs ooit opgeschreven bij: Wat wil je later worden?... SOEP!!! :)
Brenda Kookt
Hi Loes, hij is voor 6 personen. Zal het er nog even bijzetten, wel zo handig.. :)