Ga naar de inhoud

Citroen-Parmezaan aardappeltjes

De lekkerste oven aardappeltjes ,met een twist! Citroen-Parmezaan aardappeltjes me dille. Met een heerlijke krokant kaas-korstje.
15 minuten Voorbereidingstijd
30 minuten Bereidingstijd
Delen op
Citroen-Parmezaan aardappeltjes

Citroen-Parmezaan aardappeltjes

Ik tip je graag deze heerlijke citroen-Parmezaan aardappeltjes. Een lekkere aanvulling bij vele maaltijden.

Ik was even bang dat ik in september te laat zou zijn om deze aardappeltjes met frisse twist met je te delen. De zomer zou namelijk al voorbij zijn. Toch zitten we er nog middenin, zelfs boven de 30 graden dit weekend. Daarom deel ik ze heel graag met je.

Al moet ik zeggen dat deze citroen-parmezaan aardappeltjes het hele jaar door kunnen hoor!

Citroen-Parmezaan aardappeltjes

Citroen-Parmezaan aardappeltjes

Deze heerlijke citroen-Parmezaan aardappeltjes waren een schot in de roos. Zo lekker! Anders dan andere aardappeltjes uit de oven. Met veel andere bijgerechten te combineren en gewoon superlekker.

Ik ontwikkelde deze aardappeltjes voor de zomereditie van Koken & Genieten Magazine. En ze zijn zo lekker dat ze dus ook een plek hier op de website verdienen.

De basis van de Citroen-Parmezaan aardappeltjes zijn krieltjes in de schil. Deze kook ik even voor. Dit meng ik met een mengsel van olijfolie met mosterd, citroensap, suiker, knoflook, zout en peper met dille. Dit verdelen we over een met Parmezaanse kaas bestrooide bakplaat. Hierover verdelen we de rest van de Parmezaan en dan is het een kwestie van bakken in de oven. Zodat de aardappeltjes gaar en krokant worden, met een heerlijk krokant laagje van Parmezaanse kaas.

Scroll naar beneden voor de receptkaart met het uitgewerkte recept.

Citroen-Parmezaan aardappeltjes

Aardappeltjes uit de oven

Als je me al langer volgt dan weet je inmiddels dat ik gek ben op aardappelen. In iedere vorm. Gekookt, gebakken, gefrituurd 😉 Ik ben opgegroeid in een AVG-gezin waar we 4 dagen in de week gekookte aardappelen aten en in het weekend nog een keertje patat. Nog steeds kan ik er erg van genieten. Vooral van aardappeltjes uit de oven of gebakken aardappeltjes. Op de website zijn inmiddels al vele variaties hierop verschenen.

Eerst moet je natuurlijk de Citroen-Parmezaan aardappeltjes uit de oven proberen. Maar als je die gegeten hebt raad ik je ook zeker aan om deze te proberen:

Citroen-Parmezaan aardappeltjes

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze citroen-parmezaan aardappeltjes

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Of vet een grote ovenschaal in.
2
Stap 2
Kook de krieltjes in de schil 8 minuten voor.
3
Stap 3
Meng in een kom olijfolie met mosterd, 1 eetlepel citroensap, suiker, knoflook, zout en peper. Roer hier fijngesneden dille door. Meng dit mengsel met de aardappeltjes.
4
Stap 4
Bestrooi de helft van de bakplaat met Parmezaan en verdeel hierover de aardappeltjes. Bestrooi dit met de overige Parmezaan. Bak de aardappels 30 minuten in de oven.
5
Stap 5
Serveer de citroen-Parmezaan aardappeltjes met dille hierna direct.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Tarte tartin van sjalot en wortel
Bladerdeegkrans met zalm en MonChou
Gourmethapjes met vlees, tips gourmetten
Romige kerstbroodjes

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op