Citroen scones met lemon curd
Bewaren
Yum! Vandaag gaan we voor een heerlijk zoet en fris hapje. Scones. Maar geen gewone scones, scones met een twist! Citroen scones met lemon curd. Een super lekker hapje dat het heel goed doet bij de koffie maar ook als afsluiter van de paasbrunch.
Paasrecepten
Het lijkt misschien nog wat vroeg, maar we zitten vanaf nu helemaal in de paassferen. Over 2 weken is het namelijk al Pasen. Dus paasrecepten is wat de klok slaat de komende week. Om jullie voor te bereiden op heerlijke paasdagen. Op deze pagina vind je een overzicht van alle paasrecepten die al online staan.
Als er één lekkernij is dat ik ontzettend goed bij Pasen vind passen zijn het wel scones. Een lekker zoet en fris hapje dat het goed doet bij de paasbrunch of bij de koffie. Deze keer deel ik heerlijke citroen scones met lemon curd.
Scones met lemon curd
Deze keer ga ik voor scones met een twist. Citroen scones met lemon curd. Eigenlijk doen we dubbelop aan lemon curd. Lemon curd verdeel ik in dit geval namelijk niet alleen over clotted cream, maar gebruik ik ook in de scones. De lekkerste lemon curd maak je wat mij betreft zelf, ik gebruik hiervoor dit snelle (en makkelijke) recept.
De citroen scones breng ik in dit geval op smaak met lemon curd. Hierdoor zijn de scones fris van smaak, ze hebben een vleug citroen-smaak mee. Ook zijn de scones van binnen iets romiger dan je van ze gewend bent. Het deeg steek je uit met een kleine ronde steker, hierna kneed je er met je vinger een ovale vorm van. Zo zijn de scones een soort eitjes.
Als de scones goudbruin uit de oven komen laten we ze kort afkoelen. Hierna kun je ze beleggen met clotted cream en lemon curd. Zo zijn het net eitjes. Super leuk, en lekker om de citroen scones met lemon curd te presenteren bij bijvoorbeeld de paasbrunch. Zo heb je een heerlijke zoete afsluiter van de brunch.
De echte Engelse Clotted cream is niet zo goed verkrijgbaar. Voor de citroen scones op de foto heb ik de echte clotted cream uit een potje gebruikt. Kun je er niet aankomen? Dan kun je ook 125 ml slagroom lobbig kloppen en dit mengen met 125 gram mascarpone. Dit komt dichtbij de Engelste clotted cream die we eten bij de scones.
Andere scones recepten
Wil je meer variëren met scones? Dan tip ik je graag nog een aantal andere lekker scones recepten:
Ingrediënten
Serveer met:
Extra benodigd
- ronde uitsteker
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze citroen scones met lemon curd
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Stap 2
Meng in een kom bloem met suiker, bakpoeder en zout. Doe hierna de koude klontjes boter erbij. Wrijf de boter met je vingers door het bloemmengsel. Doe hierna 1 ei erbij, samen met de karnemelk. Doe ook de lemon curd erbij. Kneed dit kort tot een samenhangend deeg.
Stap 3
Bestuif het werkblad met extra bloem en rol het deeg uit tot ongeveer 2 cm dik. Steek hier rondjes uit met een diameter van ongeveer 3 cm. Kneed ze voorzichtig iets langer zodat het een ei-vorm krijgt. Leg de scones op de bakplaat.
Stap 4
Bestrijk de scones met losgeklopt ei en bak ze in 12 minuten goudbruin en gaar.Stap 5
Serveer de citroen scones met clotted cream (zie tips) en lemon lemon curd, zodat het lijkt op een eitje.Ingrediënten
Serveer met:
Extra benodigd
- ronde uitsteker
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze citroen scones met lemon curd
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Stap 2
Meng in een kom bloem met suiker, bakpoeder en zout. Doe hierna de koude klontjes boter erbij. Wrijf de boter met je vingers door het bloemmengsel. Doe hierna 1 ei erbij, samen met de karnemelk. Doe ook de lemon curd erbij. Kneed dit kort tot een samenhangend deeg.
Stap 3
Bestuif het werkblad met extra bloem en rol het deeg uit tot ongeveer 2 cm dik. Steek hier rondjes uit met een diameter van ongeveer 3 cm. Kneed ze voorzichtig iets langer zodat het een ei-vorm krijgt. Leg de scones op de bakplaat.
Stap 4
Bestrijk de scones met losgeklopt ei en bak ze in 12 minuten goudbruin en gaar.Stap 5
Serveer de citroen scones met clotted cream (zie tips) en lemon lemon curd, zodat het lijkt op een eitje.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
3 reacties
Sylvia
Goedemorgen Ik zie niet waar de 3 eetl. Lemon curd word toegevoegd?
Brenda Hoff
Die gaan door het scones-beslag.
Desiree
Is het deeg een dag ( of avond) van te voren te maken zodat je het s’ochtends alleen maar hoeft uit te steken en bakken?