Ga naar de inhoud

Citroen tiramisu ijstaart met limoncello

Een lekker zomers toetje, perfect voor warme dagen. Citroen tiramisu ijstaart met limoncello.
30 minuten Voorbereidingstijd
1 dag Bereidingstijd
Tiramisu ijstaart met limoncello

Citroen tiramisu ijstaart met limoncello

Een lekker zomers toetje, deze ijstaart is perfect voor zomerdagen. Citroen tiramisu ijstaart met limoncello. Het fijne aan een ijstaart zoals deze is dat je hem vooraf bereid en uit de vriezer pakt wanneer je hem nodig hebt.

Tiramisu ijstaart met limoncello

Tiramisu ijstaart

Deze zomerse tiramisu ijstaart met limoncello is gebaseerd op de Tiramisu IJstaart die ik voor de kerstdagen maakte. Dat was een variant met de klassieke tiramisu-smaak (koffie) met chocolade. Een soort vienetta ijstaart.

Deze keer leek het me leuk om het een zomerse twist te geven, met lemon curd, limoncello en lange vingers. En ik kan je zeggen, dat is ontzettend goed gelukt. Het is wat mij betreft het perfecte zomertoetje.

Scroll naar beneden voor de receptkaart met het uitgewerkte recept van de Tiramisu ijstaart met limoncello

Tiramisu ijstaart met limoncello

Citroen tiramisu ijstaart met limoncello

Het fijne aan deze tiramisu ijstaart met limoncello is dat het ontzettend gemakkelijk is om te maken. We gebruiken geen ingewikkelde ingrediënten of bereidingswijze. Eigenlijk komt het neer op ingrediënten mengen en daarna in de koelkast zetten.

De basis van de ijstaart is slagroom met mascarpone en poedersuiker. Hiervan maken we laagjes, afgewisseld met lange vingers die we dippen in limoncello. Daarbij brengen we ook nog laagjes lemon curd aan.

Lemon curd is het aller lekkerste als je het zelf maakt. Ik gebruik al jaren dit recept. Simpel, en altijd goed.

Je eindigt met een laagje slagroom/mascarponemengsel. Dek dit af met huishoudfolie en zet het cakeblik voor minimaal 6 uur in de vriezer, langer mag ook bijvoorbeeld een nachtje of hele dag.

Haal vlak voor het serveren de ijstaart uit de vriezer. Haal hem uit de vorm en bestrijk met een beetje extra lemon curd. Snijd de ijstaart in plakken en serveer het hierna direct.

Alcoholvrije ijstaart

Ga je liever voor een alcoholvrije variant? Vervang de limoncello dan door citroenlimonade.

Tiramisu ijstaart met limoncello

Meer ijstaart recepten

Het hoeft dus helemaal niet moeilijk of ingewikkeld, of lang te duren om zelf een lekkere ijstaart te maken. Heb je na deze Tiramisu ijstaart met limoncello de smaak te pakken en ben je opzoek naar meer IJstaart recepten? Dan tip ik je graag deze toppers van de website:

Tiramisu-IJstaart

Tiramisu ijstaart

Heerlijk toetje voor de feestdagen. Tiramisu-IJstaart. Een waar spektakel, dat niet moeilijk is om te maken, en zo lekker!

7 uur 30 minuten
IJstaart met cranberry en speculaas

IJstaart met cranberry, speculaas en meringue

Een heerlijke ijstaart. Een gevalletje kleine moeite met groots (en heerlijk) resultaat. Steel jij ook de show met deze IJstaart met cranberry en speculaas?

6 uur 25 minuten

IJstaart met chocolade, karamel en pinda’s

IJstaart met chocolade, karamel en pinda’s. Specatulair toetje, die super easy is. En handig: je maakt hem vooraf en tovert hem na het diner zo op tafel.

20 minuten

Ingrediënten

personen

Extra benodigd

  • cakeblik
  • huishoudfolie
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze citroen tiramisu ijstaart met limoncello

Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding: 1 dag
Stap 1
Verdeel huishoudfolie in het cakeblik. Zorg dat er ook een deel over de rand hangt, waarmee je de ijstaart straks kunt afdekken.
2
Stap 2
Klop de slagroom stijf met een mixer of garde. Roer de mascarpone goed los zodat het mooi zacht is en spatel dit hierna samen met de poedersuiker door de slagroom.
3
Stap 3
Doe de limoncello in een schaaltje.
4
Stap 4
Doop 1/3 van de lange vingers één voor één kort in de limoncello. Verdeel de gedoopte lange vingers met de besuikerde kant naar onder in het cakeblik. Verdeel hierover een laagje lemon curd en daarna 1/3 van het slagroom-mascarponemengsel.
5
Stap 5
Het herhaal deze laagjes nog 2 keer, eindig met een laagje slagroom/mascarponemengsel. Dek dit af met huishoudfolie en zet het cakeblik voor minimaal 6 uur in de vriezer, langer mag ook bijvoorbeeld een nachtje of hele dag.
6
Stap 6
Haal vlak voor het serveren de ijstaart uit de vriezer. Haal hem uit de vorm en bestrijk met een beetje extra lemon curd. Snijd de ijstaart in plakken en serveer het hierna direct.
Bekijk ook andere recepten
Tiramisu ijstaart met limoncello
Caesar salade met krokante kip-Parmezaan
Tzatzikibowl met geroosterde groenten
Krokante aardappelsalade met spek en Parmezaan

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op