Ga naar de inhoud

Citroencake met blauwe bessen

Als ik aan zomerse smaken denk dan denk ik direct aan citroen. Wat is er lekkerder dan een fris hapje met citroen op een mooie zonnige dag? Dat is de perfecte combi. Daarom vond ik het een heel goed idee om deze citroencake met blauwe bessen te maken, een schot...
20 minuten Voorbereidingstijd
50 minuten Bereidingstijd
Delen op

Citroencake met blauwe bessen

Als ik aan zomerse smaken denk dan denk ik direct aan citroen. Wat is er lekkerder dan een fris hapje met citroen op een mooie zonnige dag? Dat is de perfecte combi. Daarom vond ik het een heel goed idee om deze citroencake met blauwe bessen te maken, een schot in de roos.

Citroencake met blauwe bessen

Citroencake met blauwe bessen

Sommige combinaties zijn zo lekker, daar hoef je niets aan te doen. Dat geldt ook voor citroen met blauwe bessen. Wat mij betreft altijd een winnaar. Fris/zuur met een klein beetje zoetigheid.

Deze cake nam ik mee tijdens een dagje varen met familie. Ik bewaarde hem in de koelbox zodat hij lekker koel bleef. Op een warme dag is dit echt een topper, ook Fem vond het lekker. Ze bleef er maar van snoepen 😉

Ben je opzoek naar iets anders lekkers met citroen? Neem dan eens een kijkje bij de citroenpasta, blueberry scones met citroen, bosbessentaart met citroen of de blueberry pancakes.

Citroencake met blauwe bessen

Tips: 

  • haal de blauwe bessen voor je ze aan de cake toevoegt door de bloem. Hierdoor is de kans kleiner dat ze allemaal naar de bodem van de cake zakken.
  • Je kunt de cake op kamertemperatuur eten, maar je kunt hem ook bewaren in de koelkast.
  • Bak je de cake in een cakeblik van 25 cm? Neem dan 2/3 van het recept.

Ingrediënten

stukken

Extra benodigd: een bakvorm van 21x21 cm

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze citroencake met blauwe bessen

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 50 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 160 ºC en vet het bakblik in. Bekleed eventueel met een bakpapiertje.
2
Stap 2
Meng de boter met de suiker. Klop dit door tot het goed gemengd is en een romig mengsel ontstaat. Meng hierna één voor één de eieren door het mengsel. Voeg hierna het zelfrijzend bakmeel met het zout toe en mix dit goed door.
3
Stap 3
Rasp de citroen en pers het sap eruit. Voeg dit samen met de en vanille bij het beslag. Roer door tot het goed gemengd is.
4
Stap 4
Roer de blauwe bessen kort door de bloem en verdeel dit door het beslag.
5
Stap 5
Giet het beslag in de vorm en bak de cake in 50 minuten gaar. De cake is gaar als je er een satéprikker insteekt en deze er schoon uitkomt. Laat de cake afkoelen.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Speculaasmuffins met mandarijn-icing en strooigoed
Sinterklaas kwarktaart met chocolade kruidnoten
Cakerol met stoofpeer en witte chocolade
Appelkoeken met karamel

4 reacties

Vera

Inmiddels al 2 keer gemaakt. Hij is heerlijk! En de visite vindt hem ook zo lekker!

Laat een bericht achter

Marjolijn

Mjammie!! Wij krijgen vanavond visite en ren nu even naar de winkel om deze ingrediënten te halen zodat ik het vanavond aan mijn gasten kan geven. ?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Yummm

Brenda Kookt

Wat leuk Marjolijn, hoop dat jullie er lekker van genoten hebben.

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op