Citroenkip met groene asperges
Bewaren
Yum, we gaan vandaag voor en heerlijke zomermaaltijd! De zon op je bord, met een heerlijke citroenkip met groene asperges. Een ideale maaltijd voor elke dag.
Koken en genieten magazine
Yes, de nieuwe editie van Koken & Genieten ligt weer op de mat! In deze editie van Koken & Genieten zet ik citroen in het zonnetje. We gaan dus voor heerlijke frisse citroen-gerechten. Naast deze heerlijke citroenkip met groene asperges deel ik de lekkerste citroenaardappeltjes met dille, citroenpasta met zalm, citroenrisotto en als toetje limoncello tiramisu. Loopt het water je al in de mond? Het zijn stuk voor stuk heerlijke zomertoppers!
Koken & Genieten magazine #8 ligt nu in de winkels. Wil je niets van mijn recepten in het magazine missen? Neem dan nu een abonnement! Klik hier voor alle informatie.
Tip: Samen met de redactie van Koken & Genieten Magazine heb ik ook een special magazine ontwikkeld, mijn eigen Brenda Kookt Magazine! Hierin vind je alle toprecepten van 11 jaar Brenda Kookt. Brenda Kookt Magazine vind je nu in de boekhandel, en kun je ook online bestellen via deze pagina. Ook is het nu mogelijk Brenda Kookt Magazine samen met de pre-order van de Makkelijke maaltijden scheurkalender te bestellen. Daarvoor ga je naar deze pagina.
Citroenkip met groene asperges
Ik ben gek op maaltijd als deze citroenkip met groene asperges. Het is een typisch gevalletje kleine moeite met groots resultaat.
Het is dus gemakkelijk om dit kiprecept te bereiden. Om de kip wat platter te maken kun je de kip doorzijden en openvouwen. Vervolgens bak je de kip aan in een koekenpan met boter. Als de kip rondom is aangebakken gaan ook de asperges erbij. Hierna haal je de kip en asperges uit de pan en bakken we plakken citroen aan in de boter, tot de citroen goudbruin is en is gekarameliseerd.
Hierna halen we ook de plakken gebakken citroen uit de pan. De asperges en kip gaan er weer in en hier leggen we de gebakken citroen op. Laat dit even mee verwarmen.
Scroll naar beneden voor de receptkaart met daarin het complete uitgewerkte recept van de citroenkip.
Serveer de citroenkip met groene asperges met aardappeltjes, bijvoorbeeld de citroenaardappeltjes die ik ook in mijn rubriek in het magazine deel.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze citroenkip met groene asperges
Stap 1
Snijd de kip door zodat ze wat platter zijn. Breng op smaak met zout en peper en besprenkel met bloem.Stap 2
Verwarm boter in de pan en bak de kip rondom aan.Stap 3
Doe de asperges erbij en bak kort mee. Haal ze uit de pan.Stap 4
Doe de honing en daarbij de plakken citroen in de pan en bak deze aan beide kanten aan tot het gekarameliseerd is. Haal hierna ook de citroen uit de pan.
Stap 5
Verdeel de asperges weer in de pan en leg de kip erop. Leg tot slot de plakken citroen erop.Stap 6
Serveer de citroenkip met groene asperges bijvoorbeeld met aardappeltjes en mayo.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze citroenkip met groene asperges
Stap 1
Snijd de kip door zodat ze wat platter zijn. Breng op smaak met zout en peper en besprenkel met bloem.Stap 2
Verwarm boter in de pan en bak de kip rondom aan.Stap 3
Doe de asperges erbij en bak kort mee. Haal ze uit de pan.Stap 4
Doe de honing en daarbij de plakken citroen in de pan en bak deze aan beide kanten aan tot het gekarameliseerd is. Haal hierna ook de citroen uit de pan.
Stap 5
Verdeel de asperges weer in de pan en leg de kip erop. Leg tot slot de plakken citroen erop.Stap 6
Serveer de citroenkip met groene asperges bijvoorbeeld met aardappeltjes en mayo.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.