Courgette met bacon en citroen – BBQ bijgerecht
Lekker bijgerecht met groenten van de barbcue. Gevulde courgette met bacon en citroen. Met een frisse bacon-gramolata.

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inCourgette met bacon en citroen – BBQ bijgerecht
Bewaren
Vandaag deel ik een van onze lievelings bijgerechten van de barbecue. Courgette met bacon en citroen. Of eigenlijk heet het courgette met bacon gramolata, een recept van Julius Jaspers. Als we barbecueën komt heel vaak dit gerecht voorbij, het is echt  een van onze favorieten. Ik krijg er via social media vaak vragen over, dus ik dacht laten we het hier ook delen zodat jullie er allemaal mee aan de slag kunnen.
Barbecue recepten met groenten
Tot een aantal jaar geleden stond bij een barbecue eigenlijk alleen vlees met soms een beetje vis op het menu. Inmiddels is dat helemaal veranderd en hoort groente er helemaal bij. Groenten zijn namelijk helemaal niet saai, je kunt er juist heel veel kanten mee op. Ook bij de barbecue.
Heel veel groenten zijn zeer geschikt om te grillen op de barbecue. En natuurlijk kun je daar andere smaakmakers aan toevoegen om het gerecht nog lekkerder te maken. Een van onze andere favoriete recepten zijn gegrilde groenten (altijd goed) en gevulde puntpaprika met tomaat en mozzarella.
Als wij op onze Bastard barbecueƫn gaan we vaak voor een groter stuk vlees of vis met daarbij een aantal bijgerecht met groenten. Het boek Masterclass Groente op de BBQ pak ik er dan regelmatig bij. Julius Jaspers laat in dit kookboek zien dat er oneindig veel mogelijkheden met groenten zijn tijdens het barbecueƫn. Naast recepten met meer dan 35 groentesoorten bevat het kookboek ook recepten van de favoriete consumenten, zoals tomatensalsa en misodressing.
Masterclass Groenten op de BBQ | Julius Jaspers | Carrera Culinair| verkrijgbaar voor ⬠16,99
Klik hier voor het boek via bol.com
Courgette met bacon en citroen
De courgette met bacon gramolata was een van de eerste recepten die we uit het kookboek maakte. Het is simpel om te maken, een echt smaakbommetje en snel klaar.
De courgette snijd je in de lengte door en daar lepel je het vruchtvlees uit. Deze gehalveerde courgette grill je op de barbecue. Voor de vulling bak je bacon krokant en samen met citroen, knoflook, peper en Parmezaan maak je hier een smaakvolle gramolata van. Met dit mengsel vul je de courgette en dit verwarm je even mee.
Zo heb je binnen no time een lekker gerecht met groente van de barbecue. Je kunt een halve gevulde courgette met bacon en citroen per persoon serveren. Maar je kunt ook kleinere porties maken. Zo halveren wij de courgettes vaak of snijden we de halve courgettes in drieƫn. Dat is ideaal als je meerdere gerechtjes van de barbecue serveert.
Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze courgette met bacon en citroen – bbq bijgerecht
Stap 1
Verwarm de barbecue voor op 200 graden.Stap 2
Grill de blokjes bacon rondom krokant. Laat de bacon afkoelen.Stap 3
Meng de blokjes bacon met geraspte Parmezaan, fijngesneden basilicum, citroenrasp en -sap, knoflook en eventueel rode peper. Breng op smaak met zout en peper.Stap 4
Snijd de courgettes in de lengte door en lepel het zaad eruit.Stap 5
Grill de gehalveerde courgette 5 minuten op de barbecue, op de snijkant. Tot de randjes goudbruin kleuren.Stap 6
Draai de courgettes om en vul met de bacon gramolata. Grill de gevulde courgettes nogmaals 5 minuten tot de kaas begtin te smelten.Uit Masterclass Groente op de BBQ van Julius Jaspers
Overamstel Uitgevers
Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze courgette met bacon en citroen – bbq bijgerecht
Stap 1
Verwarm de barbecue voor op 200 graden.Stap 2
Grill de blokjes bacon rondom krokant. Laat de bacon afkoelen.Stap 3
Meng de blokjes bacon met geraspte Parmezaan, fijngesneden basilicum, citroenrasp en -sap, knoflook en eventueel rode peper. Breng op smaak met zout en peper.Stap 4
Snijd de courgettes in de lengte door en lepel het zaad eruit.Stap 5
Grill de gehalveerde courgette 5 minuten op de barbecue, op de snijkant. Tot de randjes goudbruin kleuren.Stap 6
Draai de courgettes om en vul met de bacon gramolata. Grill de gevulde courgettes nogmaals 5 minuten tot de kaas begtin te smelten.Uit Masterclass Groente op de BBQ van Julius Jaspers
Overamstel Uitgevers
Ben je opzoek naar recept inspiratie?
Meld je gratis aan voor mijn nieuwsbrief, en ontvang wekelijks de lekkerste recepten in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in