Ga naar de inhoud

Croissant traybake met aardbeien en room

Een ontbijt ovenschotel met croissant? Een feestje om de dag mee te beginnen! Croissant traybake met aardbeien en room. Superlekker!
10 minuten Voorbereidingstijd
40 minuten Bereidingstijd
Delen op
Croissant traybake met aardbeien en room

Croissant traybake met aardbeien en room

Een ovenschotel als ontbijt? Met deze croissant traybake met aardbeien is dat de droom van iedereen! Dit wordt ook wel croissant bake genoemd. En deze Croissant traybake met aardbeien en room is een feestje om de dag mee te beginnen! 

Croissant traybake met aardbeien en room

Croissant traybake met aardbeien en room

Toen ik dit idee tegenkwam op Pinterest moest ik er mijn eigen variant op maken. Want wat is er lekkerder dan warme croissants uit de oven?

Nou, een traybake met croissants, ei, zoete vlaaiaardbeien en romige mascarpone. Doe alles in een ovenschaal en bak dat in de oven. In de tussentijd kun je op je gemak de tafel dekken, douchen en aankleden en als je dan beneden komt, heb je dit heerlijke zoete gerecht dat op je staat te wachten! Serveer het met verse aardbeien (en, als je jezelf echt wil verwennen, met slagroom) en genieten maar! Als dat geen feestmaal is…

Croissant traybake met aardbeien en room

Lekker ontbijt

Een gezond ontbijt zou ik deze croissant traybake met aardbeien en room niet noemen, maar een lekker ontbijt is het zeker! Het kost je relatief weinig tijd om voor te bereiden, want binnen 10 minuten heb je alle ingrediënten in de oven. Kind kan de was doen!

Eerst verwarm ik de oven voor op 180 graden en vet ik een ovenschaal in. Dan klop ik de eitjes los in een kom en voeg ik daar honing, kaneel en zout aan toe. Ik roer de mini-croissantjes door het eimengsel, en dat is meteen mijn geheime ingrediënt. Dit geeft de mini-croissantjes een extra lekkere smaak!

Verdeel vervolgens de vlaaiaardbeien en de mascarpone over de ovenschaal en bak het croissantontbijt in 30 tot 40 minuten af. Dek de schaal eventueel af met aluminiumfolie, dan blijven je croissantjes mooi van kleur. Komt de croissant traybake met aardbeien en room uit de oven, dan kan je het direct serveren. Oh zo lekker, ook als recept voor Pasen!

Croissant traybake met aardbeien en room

Paasontbijt of paasbrunch

Dit is echt een lekker recept voor het paasontbijt of de paasbrunch. Als jij eieren aan het zoeken bent, doet de oven zijn werk om dit lekkere paasrecept te maken. Wat wil je nog meer!

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze croissant traybake met aardbeien en room

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 40 minuten
Stap 1
Verwarm de oven op 180 graden. Vet een ovenschaal in.
2
Stap 2

Klop de eieren los in een grote kom en voeg de melk, honing, kaneel en wat zout toe. Roer dan de mini-croissantjes erdoorheen zodat ze helemaal bedekt zijn met het eimengsel. Verdeel de croissantjes vervolgens over de ovenschaal en giet de rest van het mengsel eroverheen.

3
Stap 3
Verdeel vervolgens de vlaaiaardbeien en de mascarpone over de ovenschaal en bak het croissantontbijt in 30 – 40 minuten af. Dek de schaal eventueel af met aluminiumfolie.
4
Stap 4

Garneer de schaal uit de oven met verse aardbeien.

5
Stap 5

Serveer de croissant traybake met aardbeien hierna direct. Serveer eventueel met slagroom.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Pizza met pistachepesto en ricotta
Sinterklaas kwarktaart met chocolade kruidnoten
Cakerol met stoofpeer en witte chocolade

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op