Ga naar de inhoud

Fish and chips traybake met kabeljauw en spek

Een heerlijke mix van vlees met vis, dat is deze fish and chips traybake met kabeljauw en spek. Super simpel om te maken, en zo lekker!
15 minuten Voorbereidingstijd
30 minuten Bereidingstijd
Delen op
Fish and chips traybake met kabeljauw en spek

Fish and chips traybake met kabeljauw en spek

Een heerlijke mix van vlees met vis, dat is deze fish and chips traybake met kabeljauw en spek. Super simpel om te maken, en zo lekker! 

Makkelijker dan dit recept kan het bijna niet. Voor deze fish and chips traybake heb je maar een paar ingrediƫnten nodig: kabeljauw, aardappeltjes, spek, groenten en wat kruiden. Even voorbereiden, op de bakplaat leggen en zo de oven in. Klinkt goed, toch?

Fish and chips traybake met kabeljauw en spek

Fish and chips traybake met kabeljauw en spek

Een heerlijke en eenvoudige maaltijd die je zo de oven in schuift: een traybake met kabeljauw en spek, geĆÆnspireerd op de klassieke fish and chips. Perfect voor avonden waarop je geen zin of tijd hebt om uitgebreid te koken, maar wel wil genieten van een smaakvolle, knapperige maaltijd. Deze variant met kabeljauw en spek geeft een extra twist aan het traditionele gerecht!

Traybake maken

Een traybake is mijn geheim voor een gezonde makkelijke maaltijd. Je legt alle ingrediƫnten op ƩƩn bakplaat of in een ovenschaal en bakt het vervolgens in de oven. Superhandig! Dit bespaart niet alleen veel tijd Ʃn afwas, maar zorgt er ook voor dat de smaken heerlijk samenkomen. De aardappeltjes worden lekker krokant, de kabeljauw blijft sappig, en het spek geeft een heerlijke hartige bite. Perfect voor een drukke dag of een relaxte vrijdagavond.

Fish and chips traybake met kabeljauw en spek

Kabeljauw, spek en aardappels: fish and chips traybake

De combinatie van kabeljauw, spek, aardappeltjes en groenten is onweerstaanbaar. Het spek zorgt voor een zoute, knapperige smaak en de kabeljauw blijft heerlijk zacht. Voeg tomaatjes, courgette en zoete aardappel toe voor een gezonde en voedzame maaltijd. En vergeet niet de knapperige aardappeltjes die samen met de vis in de oven heerlijk krokant worden!

Traybake met kabeljauw maken

Om de fish and chips traybake te maken, begin je met het voorverwarmen van de oven. Snijd de aardappeltjes in partjes en leg ze samen met de groenten op de bakplaat. Breng op smaak met olie en kruiden, en bak ze alvast 15 minuten voor in de oven. Vervolgens voeg je de kabeljauwfilets toe, omwikkeld met een plakje spek. Breng op smaak en bak alles nog eens 15 minuten tot de vis mooi gaar is en het spek knapperig. Yum!

Scroll naar beneden voor de uitgewerkte receptkaart.

Fish and chips traybake met kabeljauw en spek

Fish and chips traybake airfryer

Geen oven? Geen probleem! Deze vistraybake kun je ook gemakkelijk in de airfryer maken. Zorg ervoor dat je de aardappeltjes en kabeljauw in kleinere porties verdeelt, zodat ze goed gaar worden. In ongeveer 20 minuten heb je een heerlijk krokante, gezonde maaltijd klaar!

Op zoek naar meer inspiratie voor traybakes? Proef ook eens:

Ingrediƫnten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze fish and chips traybake met kabeljauw en spek

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Verdeel de aardappel en zoete aardappel over de bakplaat, samen met courgette en tomaatjes. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Voeg ook de geriste blaadjes tijm toe.
3
Stap 3
Verwarm dit 15 minuten in de oven.
4
Stap 4
Breng de kabeljauw ondertussen op smaak met zout en peper en wikkel dit in een plakje ontbijtspek.
5
Stap 5
Leg de kabeljauwpakketjes op de bakplaat en rooster dit alles nog 15 minuten in de oven.
6
Stap 6
Serveer de traybake hierna direct.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip ā€“ met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Traybake met zalm en broccoli
Pizza met pistachepesto en ricotta

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op