Focaccia met ricotta, aardbei en bresola
Een heerlijk gevuld brood. Focaccia met ricotta, aardbei en bresola. Lekker fris, een heerlijke hap voor in de zomermaanden.Focaccia met ricotta, aardbei en bresola
Bewaren
Yum, vandaag gaan we voor een heerlijke belegde focaccia met ricotta, aardbei en bresola. Een gerecht dat geïnspireerd is op een soort pizza dat ik eerder dit jaar in Rome at op een foodmarkt.
Tijdens ons rondje op de elektrische step in Rome hebben we ook een rondje gedaan bij een foodmarkt, de Testaccio market. Dit is een soort grote markthal, met allemaal kramen. Casa Manco was de kraam die ons meteen opviel. Het was er lekker druk, en er lagen heerlijke pizzabroden in de toonbank.
De grote langwerpige pizzabroden werden belegd met allemaal heerlijke en verrassende smaakcombinaties. Zoals artisjok, gegrilde groenten, maar ook meer traditionele pizzatoppings zoals salami of tonijn. In het artikel met daarin de foodfoto’s van Rome laat ik je de kraam eneen aantal van de broden zien.
De pizzabroden worden vers gebakken, constant worden er nieuwe smaken in de toonbank gelegd. Van het belegde pizzabrood worden kleinere stukken afgesneden zodat je meerdere pizza’s kunt proeven. Echt smullen! Voor ons was het de perfecte lunch.
Omdat het zo ontzettend lekker was wilde ik hier thuis ook mee aan de slag. En dat deed ik met mijn favoriet, belegd met ricotta, aardbei en bresola.
Focaccia met ricotta, aardbei en bresola
Met balsamico crema en verse basilicum. Zo zijn alle ingrediënten meteen genoemd en weet je wat je nodig hebt.
In dit geval heb ik focaccia brood genomen als basis en deze belegd met de ingrediënten. Dit komt dicht in de buurt bij het pizzabrood, maar niet helemaal. Tip: Ik heb inmiddels ook de nieuwe Pinsa-bodem van Bertolli geproefd. En deze komt heel dicht in de buurt, dus eigenlijk is dat een beter alternatief van de focaccia die ik hier gebruikt heb.
Als je geen bresola kunt vinden kun je ook een andere (Italiaanse) gedroogde ham gebruiken, bijvoorbeeld prosiutto.
Het resultaat is een lekker fris belegd pizzabrood. Ideaal op een zomerse dag. Lekker als lunch, hapje tussendoor of borrelhapje. Of onderdeel van de avondmaaltijd. Wat mij betreft kan zo’n lekker belegd pizzabrood als dit altijd.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze focaccia met ricotta, aardbei en bresola
Stap 1
Bak het focaccia brood af in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.Stap 2
Laat het brood hierna kort afkoelen. Snijd eventueel het kapje van het brood.Stap 3
Beleg het brood met ricotta. Verdeel hierover verse gehalveerde aardbeien en stukjes bresola. Verdeel de stukjes verse basilicum erover en maak af met balsamico crema.Stap 4
Snijd het brood in stukken en serveer het hierna direct.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze focaccia met ricotta, aardbei en bresola
Stap 1
Bak het focaccia brood af in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.Stap 2
Laat het brood hierna kort afkoelen. Snijd eventueel het kapje van het brood.Stap 3
Beleg het brood met ricotta. Verdeel hierover verse gehalveerde aardbeien en stukjes bresola. Verdeel de stukjes verse basilicum erover en maak af met balsamico crema.Stap 4
Snijd het brood in stukken en serveer het hierna direct.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
1 reacties
Vivian Neijnens
Heeft erg lekker gesmaakt en was snel klaar!