Gegrilde groenten met mozzarella en toast

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inGegrilde groenten met mozzarella en toast
Bewaren
Yes, dit is een lekker zomers borrelhapje of voorgerecht. Gegrilde groenten met mozzarella en toast. Met pesto, pijnboompitjes en basilicum.

Gegrilde groenten met mozzarella
Ik ben gek op (zomerse) gerechten zoals deze. Simpel om te maken, en heerlijk om samen van te snacken. Deze schaal met gegrilde groenten met mozzarella en toast is een variant op de caprese plank met pesto die ik vorig jaar met jullie deelde.
Deze keer ga ik niet voor een plank met caprese, maar een schaal met mozzarella en gegrilde groenten. Een heerlijke combinatie, zeker met het gegrilde brood erbij.
Lekker om de gegrilde groenten met mozzarella en toast te serveren als borrelhapje, of bijgerecht bij bijvoorbeeld de barbecue.

Gegrilde groenten met mozzarella en toast maken
Het is eenvoudig om dit hapje van gegrilde groenten met mozzarella en toast te bereiden. En wat heel erg fijn is: je kunt de componenten vooraf al bereiden en last-minute het bord of de schaal opmaken.
De verschillende componenten zijn:
- het grillen van het stokbrood. Bestrijk de plakken brood met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Grill het brood in 10 minuten op 180 graden goudbruin in de oven.
- In een grillpan bakken we de groenten aan. In dit geval de plakken courgette en gehalveerde mini paprika’s. Door hier de grillpan voor te gebruiken ontstaan mooi grillstrepen op de groenten. Als je geen grillpan hebt kun je hiervoor ook een koekenpan gebruiken, of de groenten in de oven grillen.
- De pijnboompitjes rooster je in een droge koekenpan goudbruin.
Als deze componenten klaarstaan is het een kwestie van het opmaken van de schaal of het bord. Verdeel eerste het brood met gegrilde groenten over de de schaal. Leg hier stukken afgescheurde mozzarella bij. Verdeel daarover groene pesto en bestrooi met geroosterde pijnboompitjes. Maak het af met verse basilicum.

Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze gegrilde groenten met mozzarella en toast
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Snijd het brood in plakken, bestrijk met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Grill het brood in 10 minuten in de goudbruin.Stap 3
Verwarm een grillpan op het vuur. Breng de plakken courgette en mini paprika’s op smaak met knoflookpoeder, zout en peper. En besprenkel met olijfolie. Grill dit in de grillpan aan beide kanten aan, zodat er mooie grillstrepen ontstaan.Stap 4
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin.Stap 5
Verdeel de gegrilde groenten over een plank of schaal, samen met het gebakken brood. Leg de mozzarella erbij. Verdeel de groene pesto erover en bestrooi met de geroosterede pijnboompitjes. Verdeel tot slot wat verse basilicum over het geheel.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze gegrilde groenten met mozzarella en toast
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Snijd het brood in plakken, bestrijk met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Grill het brood in 10 minuten in de goudbruin.Stap 3
Verwarm een grillpan op het vuur. Breng de plakken courgette en mini paprika’s op smaak met knoflookpoeder, zout en peper. En besprenkel met olijfolie. Grill dit in de grillpan aan beide kanten aan, zodat er mooie grillstrepen ontstaan.Stap 4
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin.Stap 5
Verdeel de gegrilde groenten over een plank of schaal, samen met het gebakken brood. Leg de mozzarella erbij. Verdeel de groene pesto erover en bestrooi met de geroosterede pijnboompitjes. Verdeel tot slot wat verse basilicum over het geheel.
Ben je opzoek naar recept inspiratie?
Meld je gratis aan voor mijn nieuwsbrief, en ontvang wekelijks de lekkerste recepten in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in