Gevulde gehaktbroodjes

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inGevulde gehaktbroodjes
Bewaren
In het weekend hebben we niet altijd zin om uitgebreid te koken, maar ook niet om te snacken. Gerechtjes als deze komen dan heel erg goed van pas. Gevulde gehaktbroodjes.
Op zondag doen wij vaak lekker makkelijk qua eten. Ik sta dan niet te lang in de keuken en het gebeurt regelmatig dat we tegen het einde van de middag een filmpje of serie aan zetten en dan uiteindelijkĀ op de bank eten. Ik houd niet van eten op de bank, maar op een luie zondag wel.
Deze gehaktbroodjes zijn gemakkelijk om te maken. Het hapt lekker weg, en je hebt geen bestek nodig. Het is bijvoorbeeld ook leuk om deze kleine gevulde broodjes te serveren op een feestje.
Het gehakt is op smaak gebracht met tomatenpuree, mosterd en oregano. Het fijne is dat je deze broodjes ook heel erg goed van te voren kunt maken (ongeveer 2 uur van te voren). Bewaar ze afgedekt in de koelkast en als je trek hebt hoef je ze alleen even in de oven te schuiven.
Gevulde gehaktbroodjes
Bereidingstijd 15 minuten en 20 minuten baktijd
Ingrediƫnten voor 6 kleine broodjes:
- 350 gram gehakt
- 1 eetlepels grove mosterd
- 1,5 eetlepel tomatenpuree (of een klein blikje)
- 1 ui
- 2 tomaten
- 1 theelepel oregano
- peper en zout
- 6 kleine pistoletjes
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200Ā ĀŗC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Hol de pistolets voorzichtig uit. Dit gaat goed door eerst met een mes in te snijden, dan pluk je het brood er zo met je vingers uit. Maal de helft van het uitgeholde brood fijn.Ā Snipper de ui heel fijn en snijd de tomaten in plakjes.
Meng het gehakt met mosterd, tomatenpuree, oregano, het gemalen brood, ui en peper en zout.
Vul de broodjes met het gehaktmengsel en beleg met de plakjes tomaat. Top de broodjes af met nog een klein beetje oregano.
Bak de gevulde gehaktbroodjes 20 minuten in de oven zodat het gehakt mooi gaar is.
Ben je opzoek naar recept inspiratie?
Meld je gratis aan voor mijn nieuwsbrief, en ontvang wekelijks de lekkerste recepten in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in8 reacties
Erica
Oeh dit is leuk ^_^. Ik ga op zoek naar en zak van die hele kleine (afbak) broodjes en maak ze in mini variant Perfecte hapje voor verjaardagen! Thanks Brenda ^_^
Birgitta
Ook superlekker om plakjes spek en kaas over het gehakt te leggen voor het in de oven gaat.
Corinna
Hoi Brenda, broodje gehakt ziet er lekker uit? Ik heb een vraagje" moet je eerst de pistoletje bakken voordat je ze gaat uithollen?
Brenda Kookt
Hoi Corinna, nee dat broodjes heb ik gebakken nadat het uithollen. De broodjes bak je af samen met de gehakt.
Florence
Misschien ga ik het eens proberen met vegagehakt. Zou het ook zonder de mosterd lekker zijn? Liefs xx
Brenda Kookt
Zonder mosterd is het ook lekker, ik zout dan wel een beetje extra peper en zout toevoegen.
Desiree | Sweet Happinez
Dit ziet er heerlijk uit! Inderdaad fijn om dit op een makkelijke dag te maken of als verjaardagshapje te gebruiken!