Ga naar de inhoud
1 beoordeling

Halloumisalade met pitapuntjes

Halloumi is mijn favoriete kaas, vooral in de zomer. Deze van oorsprong Cypriotische kaas is namelijk heel veelzijdig. Omdat ‘ie stevig blijkt na het bakken, kun je ‘m prima in de grillpan, op de BBQ of in de pan bakken. Of je snijdt ‘m ongebakken in stukjes en serveert ‘m...
20 minuten Bereidingstijd
Delen op

Halloumisalade met pitapuntjes

Halloumi is mijn favoriete kaas, vooral in de zomer. Deze van oorsprong Cypriotische kaas is namelijk heel veelzijdig. Omdat ‘ie stevig blijkt na het bakken, kun je ‘m prima in de grillpan, op de BBQ of in de pan bakken. Of je snijdt ‘m ongebakken in stukjes en serveert ‘m in een salade of – dat kan ook – in een curry. Bijna alles kan! Ik gebruik deze kaas nu gebakken in een halloumisalade met pitapuntjes.

Halloumisalade met pitapuntjes

Halloumisalade met pitapuntjes

Die pitapuntjes komen bij mij ook vaker terug. Het is namelijk een heel fijne manier om pita’s eens anders te eten dan je normaal zou doen. Een echte twist dus! Door de pita’s in puntjes te snijden en vervolgens te bakken, kun je die pitapuntjes toevoegen aan een salade voor een lekkere crunch. Ze zijn dan ook ideaal voor bij deze salade (check ook dit recept met gegrilde paprika en pitapuntjes)! Ik gebruikte trouwens volkoren pita’s, omdat ik de salade net iets gezonder wilde maken.

De granaatappelpitjes maken deze halloumisalade met pitapuntjes helemaal af. Ik ben gek op ze. Door hun lichtzure smaak en omdat ze tijdens het eten een klein beetje exploderen in je mond, vind ik ze heerlijk als toevoeging aan een salade. Zeker aan een salade met kikkererwten zoals deze salade. Kikkererwten smaken heel aards, de granaatappelpitjes maken het geheel wat frisser en zoeter. Jammie!

halloumisalade met pitapuntjes

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze halloumisalade met pitapuntjes

Bereiding: 20 minuten
Stap 1
Snijd de halloumi in dunne plakken. Snijd de pitabroodjes in kleine driehoekjes.
2
Stap 2
Snijd de munt in dunne reepjes. Laat de kikkererwten uitlekken. Snij de komkommer in stukjes en snipper de rode ui.
3
Stap 3
Maak in een kommetje een dressing door het citroensap te mengen met de olijfolie extra vierge en de honing. Breng op smaak met peper en zout.
4
Stap 4
Verwijder de pitjes uit de granaatappel. Dit gaat het makkelijkst door een bak met water te vullen, de granaatappel in 2 helften te snijden en per helft onder water de granaatappel te breken. De pitjes zakken naar de bodem en het vruchtvlees drijft bovenin. Verwijder het vruchtvlees en giet vervolgens de kom water af.
5
Stap 5
Verwarm een koekenpan met olijfolie op middelhoog vuur en bak hierin eerst de pitapuntjes zo’n 3-4 minuten per kant. Ververs eventueel de olie en bak vervolgens de halloumiplakken 3-4 minuten per kant totdat ze goudbruin zijn.
6
Stap 6
Meng in de tussentijd de munt met de kikkererwten, de komkommer en rode ui met de dressing in een grote kom. Meng hier de helft van de granaatappelpitjes doorheen.
7
Stap 7
Garneer als laatste de salade met de halloumiplakken, de pitapuntjes en de overige granaatappelpitjes. Serveer en eet meteen.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Tarte tartin van sjalot en wortel
Bladerdeegkrans met zalm en MonChou
Gourmethapjes met vlees, tips gourmetten
Carpaccio bonbon op krokant bladerdeeg

1 reacties

Linda
5/5 sterren

Erg lekker recept, dank je wel!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
1 beoordeling
Wil je dit recept delen?
Delen op