Ga naar de inhoud

Zalmburger met Wasabimayo

Zin in Healthy Fast Food? Dat is deze visburger met wasabimayonaise. Een idee dat ik maakte voor de Happy Lunchtime Challenge.
15 minuten Voorbereidingstijd

Ingrediënten

zalmburgers

Voor de wasabimayonaise:

Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1

Snijd de zalm en lente-ui fijn (dit kan heel goed met een keukenmachine). Rasp de halve limoen.

2
Stap 2
Meng de zalm met lenteui, bieslook, limoenrasp, mosterd, peper, zout en paneermeel.
3
Stap 3

Kneed dit goed door elkaar. Als je het niet fijn vind om rauwe zalm aan je handen te hebben kun je je hand in een plastic zakje stoppen. Gebruik extra paneermeel als je het mengsel te nat vind (heb ik gedaan).

4
Stap 4
Maak twee mooie burgers, laat deze afgedekt een half uurtje opstijven in de koelkast.
5
Stap 5
Grill de broodjes even in de oven of een koekenpan.
6
Stap 6
Verwarm olie in een koekenpan. Bak hierin de zalmburgers om en om. Ongeveer 3 minuten aan iedere kant.

Bereid de wasabimayo:

1
Stap 1

Meng de wasabipasta met 2 eetlepels mayonaise. Proef of dit de juiste smaak voor jou is. Zelf heb ik er iets een klein beetje extra wasabipasta aan toegevoegd.

2
Stap 2

Geniet van je healthy fast food!

Serveer je visburger met wasabimayo, rucola en tomaat.

Zalmburger met Wasabimayo

Jaaa het is weer vrijdag! Tijd voor een #HappyLunchtime!
Geniet van deze, want het is alweer de een na laatste!!

We zijn beland bij de VWX!
En wat gaan we daarmee doen?
Snacken!!

Op vrijdag mag ik meestal iets extra’s van mezelf bij de lunch op het werk.

Een uitgebreid broodje gezond. Lekker.
Maar soms heb ik gewoon trek in iets vettigs.
In fastfood. In een snackie!

Dat gaan we vandaag doen!

De VWX staan namelijk voor:

Visburger, Wasabimayo en X… (rucola en tomaat)!!

En.. die visburger met wasabimayo? Die maken we zelf!

Let’s Go!

Eventueel kunnen we de hamburgerbroodjes ook zelf maken. Maar ik heb ze gekocht.
Mijn excuus was dat het anders geen fastfood meer is. Het moest snel klaar zijn, vond ik.
Dan is het snacken namelijk nóg lekkerder! (En ik had niet zoveel tijd)

En lekker.. dat is deze Visburger met Wasabimayo zeker!
Ik hou nooit zo van de visburgers uit de diepvries. Heb het idee dat je dan niet echt vis eet.
Als je deze zelfgemaakte burger hebt gegeten wil je nooit meer anders.

Gewoon zelf maken dus visburgers!

Lekker als lunch in het weekend. Of door de week als je tijd hebt.
Maar ook lekker op de zondagavond. Op de bank.

En het is ook gezond. En snel. l.

Healty Fast Food dus!

Dus haal snel de boodschappen voor deze visburger in huis, en ga aan de slag!

Bekijk ook andere recepten
Crumble van nectarine met kersen
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Fruitpizza met koekbodem

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op