Hartige strudel met pompoen en kip
Van appelstrudel naar veggiestrudel naar hartige strudel met pompoen en kip. Daar trappen we deze week mee af! Ik ging in eerste instantie voor een vegetarische strudel. Filodeeg gevuld met groenten. Maar uiteindelijk heb ik er ook kipblokjes aan toegevoegd. Dat was een goede keuze, het maakt de hartige strudel wat mij betreft compleet. Al magHartige strudel met pompoen en kip
Bewaren
Van appelstrudel naar veggiestrudel naar hartige strudel met pompoen en kip. Daar trappen we deze week mee af!
Ik ging in eerste instantie voor een vegetarische strudel. Filodeeg gevuld met groenten. Maar uiteindelijk heb ik er ook kipblokjes aan toegevoegd. Dat was een goede keuze, het maakt de hartige strudel wat mij betreft compleet. Al mag je de kipblokjes voor een vegetarische variant ook gewoon schrappen, wat je zelf wilt.
Het resultaat: een lekker maaltje. Extra lekker door het krokante filodeeg.
Hartige strudel met pompoen en kip
Bereidingstijd 50 minuten en 30 minuten oventijd
Ingrediënten voor 2-3 personen:
- 8 vellen filodeeg (ontdooid)
- halve flespompoen
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 kipfilet
- 125 gram champignons
- snuf chillivlokken
- peper en zout
- olijfolie
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 ºC en vet een ovenschaal in.
Schil de pompoen, verwijder de draden en pitten en snijd het in blokjes. Plaats de pompoenblokjes in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Rooster de pompoenblokjes in 30 tot 40 minuten gaar.
Snijd de ui in ringen en bak dit samen met de geperste knoflook aan in een koekenpan of wok. Snijd de kip in blokjes en bak dit samen met de ui gaar. Snijd de champignons in plakjes en voeg dit er bij. Breng op smaak met peper, zout en chilivlokken. Voeg de pompoenblokjes er bij en meng dit door.
Haal de filovellen voorzichtig van elkaar. Plak met olijfolie 4 vellen aan elkaar zodat een groot vierkant ontstaat. Bestrijk de vellen met olijfolie en leg hier nog een laag met filodeeg vellen op.
Verdeel in het midden van de vellen filodeeg het pompoenmengsel. Vouw de filodeeg dicht door eerst de buitenkanten naar binnen te vouwen en de strudel daarna te rollen. Bestrijk de hartige strudel met olijfolie.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de strudel hier voorzichtig op. Bak de strudel in 30 minuten goudbruin.
Tip: als je minder tijd hebt kun je de pompoenblokjes ook gaar koken, de smaak is dan wel ‘minder geroosterd’
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
8 reacties
Corina
Echt een TOP recept. Ga hem vanavond voor de tweede keer maken. Zin in :-)
Brenda Kookt
Wat leuk om te horen! Dank je wel voor je reactie Corina, en eet smakelijk
Nelise
Vanavond gesmuld van de strudel! Geroosterde pompoen is erg lekker. Wij hebben er met 3 personen van gegeten. Volgende keer doe ik er een salade bij.
Brenda Kookt
Wat tof dat je hem zo snel hebt gemaakt Nelise, bedankt voor je reactie! :)
Marja
Lijkt me lekker, maar ik heb nog nooit pompoen gegeten! Alleen Rode linzenpompoensoep met koninginnedag! Dat was zo leuk oranje. En lekker trouwens! Maar dit ziet er ook erg lekker uit. Ik weet alleen niet waar ik flespompoen moet halen en of het erg duur is? Bij voorbaat dank voor het beantwoorden. Tot de volgende keer en groetjes. Marja. . :-)
Els
flespompoen? kun je dat gewoon in de supermarkt kopen?
Brenda Kookt
Ja, die kun je gewoon in de supermarkt kopen. Maar een ronde bolpompoen kun je ook gebruiken hoor.
Brenda Kookt
Flespompoenen zijn tegenwoordig bij de gewone supermarkt verkrijgbaar, de Lidl verkoopt ze ook. Maar je kunt ook een gewone pompoen gebruiken als je dat liever wilt hoor.