Hartige wentelteefjes met Parmezaan en spek
Heb je een lekker ontbijtje, lunch of brunch verdiend? Dan moet je deze maken: hartige wentelteefjes met Parmezaan en spek. De zoete wentelteefjes met kaneel en poedersuiker kennen we denk ik allemaal. Het verloren brood wordt meestal van oud brood gemaakt en geweekt in een beslagje van melk en ei...Hartige wentelteefjes met Parmezaan en spek
Bewaren
Heb je een lekker ontbijtje, lunch of brunch verdiend? Dan moet je deze maken: hartige wentelteefjes met Parmezaan en spek.
De zoete wentelteefjes met kaneel en poedersuiker kennen we denk ik allemaal. Het verloren brood wordt meestal van oud brood gemaakt en geweekt in een beslagje van melk en ei voor het wordt gebakken.
Ik eet ze niet vaak, maar als ik het eet vind ik het erg lekker. Nu leek het me leuk om er eens iets anders mee te doen, om er een hartig hapje van te maken. Deze wentelteefjes met Parmezaan en spek zijn echt een (hartig) succes. Ik vond ze super lekker en ga ze zeker vaker eten.
Tip: het is ook lekker om de wentelteefjes te serveren met een klein scheutje maple syrup.
Hartige wentelteefjes met Parmezaan en spek
Ingrediënten
Eventueel: maple syrup
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze hartige wentelteefjes met parmezaan en spek
Stap 1
Bak de spek in een droge koekenpan krokant. Snijd de boterhammen diagonaal door.Stap 2
Roer het ei los en meng dit met de melk, oregano en Parmezaan. Breng op smaak met zout en peper en roer dit goed door.Stap 3
Verwarm een beetje boter in een andere koekenpan.Stap 4
Leg de boterhammen in het beslag, draai het hierna om zodat beide kanten zich vol zuigen met het eimengsel.Stap 5
Bak de boterhammen op medium vuur aan beide kanten aan, zodat het goudbruin kleurt en licht krokant wordt.Stap 6
Verdeel de hartige wentelteefjes over de borden en serveer met de krokante spek en eventueel nog een beetje maple syrup.Ingrediënten
Eventueel: maple syrup
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze hartige wentelteefjes met parmezaan en spek
Stap 1
Bak de spek in een droge koekenpan krokant. Snijd de boterhammen diagonaal door.Stap 2
Roer het ei los en meng dit met de melk, oregano en Parmezaan. Breng op smaak met zout en peper en roer dit goed door.Stap 3
Verwarm een beetje boter in een andere koekenpan.Stap 4
Leg de boterhammen in het beslag, draai het hierna om zodat beide kanten zich vol zuigen met het eimengsel.Stap 5
Bak de boterhammen op medium vuur aan beide kanten aan, zodat het goudbruin kleurt en licht krokant wordt.Stap 6
Verdeel de hartige wentelteefjes over de borden en serveer met de krokante spek en eventueel nog een beetje maple syrup.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
4 reacties
bente
echt zin in om te gaan maken voor paasontbijt
Jonna@burgertrutjesNL
Oh zo lekker!! Een soort variant op dit recept heb ik vorig jaar in Florida gegeten. Lekker hoor. Ben gek op spek
Demi | StudioKOOK
Heerlijk, hartige wentelteefjes!
Daniëlle
Leuk idee die hartige wentelteefjes. Ik krijg er gelijk trek in!