Ga naar de inhoud

Herfstsalade met pompoen en spinazie

Vandaag heb ik weer heerlijke herfstinspiratie voor jullie. Geen stamppot of stoofschotel maar een salade! In de herfst denk je misschien niet zo snel aan een salade, maar vergeet niet dat er naast koude salades ook lauw/warme salades mogelijk zijn. Een salade waarbij de slasoort koud is maar andere ingrediënten lekker warm zijn. Zo’n salade
Delen op

Herfstsalade met pompoen en spinazie

Herfstsalade pompoen txt

Vandaag heb ik weer heerlijke herfstinspiratie voor jullie. Geen stamppot of stoofschotel maar een salade!

In de herfst denk je misschien niet zo snel aan een salade, maar vergeet niet dat er naast koude salades ook lauw/warme salades mogelijk zijn. Een salade waarbij de slasoort koud is maar andere ingrediënten lekker warm zijn. Zo’n salade is ideaal voor de herfst.

Deze salade met pompoen, rode biet én couscous is herfst.

Deze salade heeft de kleuren, smaken en het comfort-food-gehalte van de herfst. Ook vult de salade goed, lekker als lunch of avondmaaltijd. En extra lekker als je het op de bank uit een kommetje eet..

Herfstsalade pompoen 02

Herfstsalade met pompoen en spinazie

Bereidingstijd 25 minuten

Ingrediënten voor 1 portie:

  • 50 gram couscous
  • een hand bladspinazie
  • eetlepel voorgekookte rode bietjes
  • blokjes gegrilde pompoen
  • 4 champignons
  • eetlepel pijnboompitjes
  • pompoenpitten
  • 1,5 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel mosterd
  • dille
  • 1 theelepel citroensap
  • peper en zout

Bereiding

Bereid de couscous volgens aanwijzingen op de verpakking.

Snijd de champignons in plakjes en bak ze in een koekenpan aan, breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de pompoen even mee met de champignons.

Snijd de bietjes fijn. Meng de olijfolie met mosterd, dille, citroensap en een beetje peper en zout.

Meng de dressing door de couscous. Verdeel de spinazie over de bodem van je kommetje. Strooi hier de couscous over en vervolgens de pompoen en champignons en de bietjes.
Maak de salade af door pompoenpitten en pijnboompitjes over de salade te strooien.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Grazing table Beemster kaas
Tarte tartin van sjalot en wortel
Bladerdeegkrans met zalm en MonChou
Gourmethapjes met vlees, tips gourmetten

4 reacties

Jane

Ziet er goed uit! Wat voor pompoen kan je hier het beste voor gebruiken?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Ik gebruik de ronde pompoen, maar een flespompoen is hier ook zeker geschikt voor

RoosRCPTN

Oeh deze salade ziet er echt mega lekker uit! Ik hou niet zo heel erg van bietjes, maar wellicht ook lekker met zuurkool?

Laat een bericht achter

Jolien

ziet er heerlijk uit

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op