Kerriesalade met falafel en couscous
Bewaren
We gaan vandaag voor een van mijn persoonlijke favorieten. Couscous met falafel, met een lekkere twist! Namelijk kerriesalade met falafel en couscous.
Een heerlijke maaltijd, gebaseerd op het welbekende kip-kerrie recept. Alleen dan zonder kip, maar ook zonder het kerriesausje. Mét nieuwe Maza falafel kerrie balletjes en Maza Hoemoes kerrie. Wat mij betreft is deze kerriesalade een ideale snelle maaltijd. En gooi de restjes die je overhoudt niet weg, maar bewaar die voor de lunch voor de volgende dag.
Kerriesalade met falafel en couscous
De basis van deze kerriesalade zijn de falafel balletjes. Dit is de nieuwe falafel-variant van Maza, Falafel Kerrie. Lekkere kruidige falafelballetjes met milde kerrie-smaak.
Maza Falafel Kerrie is gemaakt van kikkererwten, spinazie, knoflook, ui, kerrie en andere kruiden. Net als de andere Maza producten wordt het gemaakt in de keuken in Zaandam en het is helemaal vegan. Deze nieuwe falafel variant is vanaf nu verkrijgbaar bij Albert Heijn.
Deze nieuwe falafel variant combineert wat mij betreft heerlijk met couscous. Daarom leek het mij ontzettend lekker om er een kerriecouscous salade van te maken, gebaseerd op mijn kip kerrie recept. Zonder de kip dan, want dat wordt vervangen door de falafel kerrie.
Kerriesalade met falafel en couscous dus. Met blokjes paprika die ik door de couscous meng, sperziebonen en frisse blokjes appel. Afgemaakt met een lik kerrie Hoemoes. Yum!
Een lekkere, voedzame en snelle maaltijd. Deze kerriesalade staat namelijk binnen 20 minuten op tafel. En dit is niet alleen een lekkere maaltijd, ik lunch ook heel graag met recepten zoals deze. Maak 1 portie en lunch hier bijvoorbeeld 3 dagen van. En de nieuwe Maza Falafel kerrie past ook heel goed bij deze kruidige couscoussalade, toevallig ook met sperziebonen maar ook met ras el hanout en granaatappelpitjes.
Week zonder vlees (en zuivel)
Deze week vindt alweer de 6e editie plaats van de Week zonder Vlees, inmiddels de Week zonder Vlees en Zuivel. Deze week draait om het bewust maken van de positieve impact van het eten van minder vlees en zuivel. En het laten zien hoe gemakkelijk dit eigenlijk kan zijn.
Deze kerriesalade met falafel en couscous sluit hier natuurlijk helemaal bij aan, net als de andere producten van Maza. Naast smeren en dippen kun je dus ook heerlijk met deze producten koken. Binnen no time zet je een voedzame vegetarische (of zelfs veganistische) maaltijd op tafel.
Dit recept ontwikkelde ik in samenwerking met Maza.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze kerriesalade met falafel en couscous
Stap 1
Wel de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking, voeg hier een half verkruimeld bouillonblokje aan toe.Stap 2
Kook de sperziebonen in water in 6 minuten beetgaar. Giet de sperziebonen hierna af en spoel af onder koud water.Stap 3
Verwarm olijfolie in een koekenpan en bak hier de falafelballetjes rondom in aan.Stap 4
Verwarm een andere koekenpan op het vuur, bak hierin de paprikablokjes aan met een beetje olijfollie.Stap 5
Roer de couscous los en meng extra vergine olijfolie erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Roer de blokjes paprika door de couscous.Stap 6
Verdeel de couscous over een grote schaal of de borden. Leg de sperziebonen erbij en verdeel hierbij de falafel. Bestrooi met blokjes appel.Stap 7
Serveer de kerriesalade met een lik Hoemoes kerrie.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze kerriesalade met falafel en couscous
Stap 1
Wel de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking, voeg hier een half verkruimeld bouillonblokje aan toe.Stap 2
Kook de sperziebonen in water in 6 minuten beetgaar. Giet de sperziebonen hierna af en spoel af onder koud water.Stap 3
Verwarm olijfolie in een koekenpan en bak hier de falafelballetjes rondom in aan.Stap 4
Verwarm een andere koekenpan op het vuur, bak hierin de paprikablokjes aan met een beetje olijfollie.Stap 5
Roer de couscous los en meng extra vergine olijfolie erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Roer de blokjes paprika door de couscous.Stap 6
Verdeel de couscous over een grote schaal of de borden. Leg de sperziebonen erbij en verdeel hierbij de falafel. Bestrooi met blokjes appel.Stap 7
Serveer de kerriesalade met een lik Hoemoes kerrie.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.