Ga naar de inhoud

Kerst borrelplank met trio van carpaccio, vitello tonnato en zalm

Een heerlijk voorgerecht of borrelplank. Kerst borrelplank met trio van carpaccio, vitello tonnato en zalm. De perfecte combinatie, zo lekker!

30 minuten Bereidingstijd
Delen op
Kerst borrelplank met carpaccio, vitello tonnato en zalm

Kerst borrelplank met trio van carpaccio, vitello tonnato en zalm

Dit zijn de kerstgerechtjes waar ik helemaal blij van wordt. Een borrelplank én voorgerecht in één. Heerlijke hapjes bij elkaar, om samen van te smullen. En smullen dat doen we hoor, van deze kerst borrelplank met daarop een trio van carpaccio, vitello tonnato en zalm.

Kerstplank met carpaccio, vitello tonnato en zalm

Samen delen

Ik ben zo iemand die lastig kan kiezen. Ik wil zoveel mogelijk proeven. In restaurants kies ik daarom ook vaak express iets anders dan mijn tafelgenoten, zodat ik naast mij eigen gerecht ook een hapje van die van hen kan proeven.

Borrelplank ideeën kerst

(Borrel)planken waarop je van alles kunt proeven zijn dan ook helemaal aan mij besteed. En straks tijdens de feestdagen gaan we dan ook voor een heerlijke kerst borrelplank. Met allerlei lekkers om te proeven. Zoals dit trio van carpaccio, vitello tonnato en gerookte zalm.

Kerstplank met carpaccio, vitello tonnato en zalm

Kerst borrelplank met trio

Deze kerst borrelplank vul ik met wat mij betreft de lekkerste (en ik denk ook meest populaire) voorgerechtjes. Carpaccio, vitello tonnato en ‘iets met’ gerookte zalm.

Scroll naar beneden voor de receptkaart met de uitgewerkte recepten van het trio waarmee de borrelplank gevuld is.

Carpacciorolletjes

Van de carpaccio maak ik een rolletje gevuld met truffelmayonaise (of ga voor groene pesto), rucola, geroosterde pijnboompitjes, snippers Parmezaan en kappertjes.

Tip: Vraag je slager de plakjes carpaccio iets dikker te snijden, of (en) om per plakje cellofaan te gebruiken zodat je de plakjes gemakkelijker op kunt rollen.

Wil je carpaccio op een andere manier op de borrelplank verwerken? Neem dan eens een kijkje bij deze torentjes van carpaccio. Dit zijn ook ontzettend lekker.

Vitello tonnato hapje

Ook van de vitello tonnato maak ik een rolletje. In dit geval vul ik een plakje (kalfs)fricandeau met tonijnmayonaise met rucola en stukjes zongedroogde tomaat.

Gerookte zalm met roomkaas

Het laatste rolletje is in dit geval van gerookte zalm. Omdat het iets lastiger is om hier kleine rolletjes van te rollen maak ik hier een grote rol van, die we na het oprollen in stukjes snijden.

Kerstplank met carpaccio, vitello tonnato en zalm

Kerst borrelplank variaties

Serveer de kerst borrelplank met trio van carpaccio, vitello tonnato en gerookte zalm met veldsla, gegrild brood, toastjes en de diverse vullingen (groene pesto, truffelmayonaise en tonijnmayonaise) als dip.

Wil je geen borrelplank serveren, maar liever een voorgerechtje per persoon serveren? Maak dan de bordjes op met een pluk veldsla en op ieder bordje een carpacciorolletje, vitello tonnato rolletje en rolletjes gerookte zalm.

Tip: Het is ook superleuk (en lekker) om deze kerst borrelplank te combineren met de eton mess krans als toetje. En voor het hoofdgerecht vind je op deze pagina met kerstrecepten vast ook iets lekkers.

Kerst borrelplank met carpaccio, vitello tonnato en zalm

Ingrediënten

personen

Voor de carpaccio rolletjes

Voor de vitello tonnato rolletjes

Voor de zalmrolletjes

Voor erbij

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze kerst borrelplank met trio van carpaccio, vitello tonnato en zalm

Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Snijd het stokbrood in plakken en bestrijk dit met olijfolie, breng op smaak met zout en peper. Rooster dit 12 minuten in de oven knapperig en goudbruin.

Voor de carpacciorolletjes

1
Stap 1
Verdeel over de onderkant van een plakje carpaccio wat truffelmayonaise of groene pesto. Beleg dit met een paar blaadjes rucola en verdeel hierover wat pijnboompitjes, kaassnippers en kappertjes. Rol dit op tot een mooi rolletje.
2
Stap 2
Herhaal dit met de overige plakjes carpaccio.

Voor de vitello tonnato rolletjes

1
Stap 1
Maak eerst de tonijnsaus door het blikje tonijn samen met de mayonaise en citroensap te pureren. Breng op smaak met zout en peper.
2
Stap 2
Beleg de onderkant van een plakje fricandeau met tonijnmayonaise. Verdeel hierover een paar blaadjes rucola of veldsla, een paar kappertjes en stukjes zongedroogde tomaat. Rol dit op tot een mooi rolletje.
3
Stap 3
Herhaal dit met de overige plakjes fricandeau.

Voor de zalmrolletjes

1
Stap 1
Meng de roomkaas met fijngehakte dille, een drupje citroensap en een theelepel honing. Breng op smaak met zout en peper.
2
Stap 2
Leg een stuk vershoudfolie voor je neer en leg hier de plakjes zalm op zodat ze samen een mooie ‘lap’ vormen. Bestrijk dit royaal met het roomkaasmengsel.
3
Stap 3
Rol dit op tot een mooie rol, hier kun je de vershoudfolie bij gebruiken. Eventueel kun je de zalmrol even laten opstijven in de koelkast of vriezer.
4
Stap 4
Snijd stukjes van de zalmrol.

Voor het opmaken van de plank

1
Stap 1
Verdeel overige rucola of veldsla over een houten borrelplank of schaal. Leg hier het gebakken stokbrood op en daaromheen de rolletjes carpaccio, vitello tonnato en gerookte zalm.
2
Stap 2
Verdeel de overige vulling/dips over kleine schaaltjes en zet deze ook op de plank. Samen met dipsticks.

Naast de plank kun je dit trio ook serveren als voorgerecht op een bordje.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Traybake met zalm en broccoli
Pizza met pistachepesto en ricotta

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op