Ga naar de inhoud

Lemon Tiramisu!

Deze lemon tiramisu is ontzettend lekker en ook nog eens eenvoudig om te maken! Tiramisu met lemon curd en limoncello, hemels toch!

25 minuten Voorbereidingstijd
1 uur Bereidingstijd

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Mix mascarpone met roomkaas en vanillesuiker in een kom.
2
Stap 2
Rasp en pers de halve citroen. Meng in een ander kommetje de citroensap met de rasp en  limoncello.
3
Stap 3
Verdeel de helft van het mascarpone-mengsel over de glaasjes. Week de lange vingers in het limoncello-mengsel, breek ze door midden en steek ze in de glaasjes met mascarpone-mengsel.
4
Stap 4
Verdeel de helft van de lemon curd over de lange vingers, en hierover het laatste deel van het mascarpone-mengsel. Giet hierover nog een beetje lemon curd.
5
Stap 5
Zeef voor de finishing touch een beetje cacaopoeder over de toetjes.
6
Stap 6
Net als 'gewone' tiramisu is het lekker om de toetjes even te laten opstijven in de koelkast, minimaal een uurtje.

Lemon Tiramisu!

Een simpel toetje maar zo ontzettend lekker.. dat is deze Lemon Tiramisu. Tiramisu met lemon curd en limoncello. En topcombi.

Herinner je de Limoncello Semifreddo nog? Het is het lekkerste toetje dat ik ooit gemaakt heb.
Een toetje met lemon curd, mascarpone, roomkaas, lange vingers en limoncello. Super lekker. Het water loopt me in de mond als ik er aan denk.

Heel toevallig lag er in de koelkast een restje mascarpone én een restje lemon curd. Dat gooi ik niet zomaar weg, daar moest ik iets mee. Met roomkaas en lange vingers erbij werd het een heerlijk toetje: Lemon Tiramisu!

Houd je van citroen? Lijkt de Limoncello Semifreddo je lekker, maar lijkt het je teveel gedoe om te maken? Hou je van tiramisu, maar wil je eens wat anders?

Maak dan de Lemon Tiramisu als afsluiter van je kerstdiner. Het is makkelijk om te maken, minstens net zo lekker als de limoncello semifreddo, en eens wat anders dan de standaard tiramisu.Het is lekker om deze tiramisu net als de  ‘gewone’ versie even te laten opstijven in de koelkast, minimaal een uurtje.

Dit toetje kun je maken voordat het (kerst)diner begint. Als je bij het toetje bent aangekomen hoef je ze alleen uit de koelkast te pakken, je kunt meteen aanvallen.

 

Bekijk ook andere recepten
Crumble van nectarine met kersen
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Fruitpizza met koekbodem

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op