Ga naar de inhoud

Komkommerhapje

Tijd voor een topper van een hapje! Dit eenvoudige, maar lekkere komkommerhapje doet het op ieder feestje goed. Zet jij deze op tafel tijdens een feestje?

15 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

hapje (circa)
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1

Voorbereiding:

Was de komkommer.

2
Stap 2

Snijd hem in de lengte door midden.

3
Stap 3

Schaaf aan beide helften met een kaasschaaf of dunschiller een plakje eraf, zodat de komkommer stabiel blijft liggen.

4
Stap 4

Schraap met een lepeltje de zaadjes er uit, zodat een uitholling ontstaat.

5
Stap 5

Dep de komkommer goed droog met keukenpapier.

6
Stap 6

Meng de boursin met de citroensap en verse bieslook.

7
Stap 7

Vul de holte met het boursinmengsel en strijk glad met een mes.

8
Stap 8
Tot zover de voorbereiding. Doe er plasticfolie omheen en bewaar in de koelkast.
9
Stap 9

Voor het serveren:

Snijd de komkommer in stukjes van ongeveer 1½cm.

10
Stap 10

Leg op elk stukje een stukje zongedroogde tomaat en zet vast met een cocktailprikker.

11
Stap 11

Strooi als laatste een beetje peper over het komkommerhapje.

Komkommerhapje

Tijd voor een lekker hapje, een topper van een hapje! Dit komkommerhapje doet het op ieder feestje goed.

De boursin samen met het frisse van de komkommer, en beetje citroensap en een (liefst semi) zongedroogd tomaatje is een topper. Zet jij deze op tafel tijdens een feestje?

Bekijk ook andere recepten

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op