Mac and cheese recept

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inMac and cheese recept
Bewaren
Mac and cheese maken? De ultieme comfortfood waar je mij altijd blij mee maakt. Dit romige, kazige pastagerecht is makkelijk om te maken en een echte smaakbom. Perfect voor een snel gerecht op een doordeweekse avond of om jezelf eens extra te verwennen in het weekend. Vandaag deel ik mijn favoriete recept voor mac and cheese, lekker smeuĆÆg met een knapperig laagje bovenop.
Het klassieke mac and cheese recept, dus. Macaroni met heerlijke kaassaus en spek. Echt om te smullen! Scroll naar beneden voor de uitgewerkte receptkaart.

Mac and cheese recept
Er staan al meerdere mac and cheese recepten op de website. Maar allemaal met een twist, namelijk met extra groenten toegevoegd. Deze keer gaan we voor de klassieker. Macaroni met heerlijke kaassaus. En daarbij als extraatje gebakken spek. En zonder groenten. Echt een schaaltje comfortfood, dus!
Veel mensen denken dat mac and cheese uit Amerika komt. Maar eigenlijk is het een Europees gerecht. In de 18e eeuw werd het populair in Engeland en Frankrijk, maar het was de Amerikaanse president Thomas Jefferson die het gerecht introduceerde in de Verenigde Staten. Hij proefde het gerecht in Europa en liet het recept mee naar huis nemen, waarna het uitgroeide tot een echte klassieker in de Amerikaanse keuken.

Heerlijk bijgerecht
Dit is een heerlijk bijgerecht, bijvoorbeeld bij de barbecue. Door de panko en de kaas krijgt de macaroni een lekker knapperig laagje, perfect dus bij allerlei barbecuegerechten. Maar je kan het ook serveren met een lekkere groene salade of gegrilde groenten. Echt heerlijk, en zo makkelijk.
Mac and cheese maken
Om de mac and cheese te maken kook je eerst de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet je deze af.
Bak ondertussen de spekreepjes in een droge koekenpan tot ze krokant zijn en laat ze uitlekken op keukenpapier. In een andere pan smelt je de boter, waarna je de bloem toevoegt en dit roert tot een glad mengsel. Voeg beetje bij beetje de melk toe terwijl je blijft roeren, zodat er een romige saus ontstaat.
Laat dit vijf minuten zachtjes koken en breng op smaak met knoflookpoeder, zout en peper. Roer de geraspte cheddar door de saus tot deze volledig gesmolten is, voeg dan de gekookte macaroni en spekreepjes toe en meng alles goed.
Verdeel het geheel over een ingevette ovenschaal, bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas en panko en bak de schotel 15 minuten in een oven tot de bovenkant goudbruin en krokant is. Garneer met fijngehakte peterselie en serveer direct.

Mac and cheese recept
Het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn om heel lekker te koken. Dat bewijst dit recept met pasta, spek en kaas. Of je nu kiest voor deze klassieke variant of een versie met extra groenten, zoals deze mac and cheese met bloemkool of deze variant met pompoen: dit gerecht is altijd een succes. Het is romig, vol van smaak en makkelijk aan te passen naar waar je trek in hebt. Een feestje op je bord!
Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze mac and cheese recept
Stap 1
Kook de macaroni in een pan met water gaar. Giet de macaroni hierna af.Stap 2
Bak de spekreepjes in een droge koekenpan krokant.Stap 3
Smelt de boter in een pan. Doe de bloem erbij en roer dit door terwijl je het verwarmt. Doe hierna beetje bij beetje de melk erbij en roer dit door. Kook dit 5 minuten zachtjes. Doe hierna de knoflookpoeder erbij, met zout en peper.Stap 4
Voeg de geraspte cheddar toe en roer dit door.Stap 5
Roer de pasta en de spekreepjes door de saus.Stap 6
Verdeel de macaroni in kaassaus over een ingevette ovenschaal. Verdeel hierover geraspte Parmezaan en panko. Verwarm dit nog 15 minuten op 180 graden in de oven.
Stap 7
Maak af met fijngehakte peterselie, en serveer de mac and cheese hierna direct.Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze mac and cheese recept
Stap 1
Kook de macaroni in een pan met water gaar. Giet de macaroni hierna af.Stap 2
Bak de spekreepjes in een droge koekenpan krokant.Stap 3
Smelt de boter in een pan. Doe de bloem erbij en roer dit door terwijl je het verwarmt. Doe hierna beetje bij beetje de melk erbij en roer dit door. Kook dit 5 minuten zachtjes. Doe hierna de knoflookpoeder erbij, met zout en peper.Stap 4
Voeg de geraspte cheddar toe en roer dit door.Stap 5
Roer de pasta en de spekreepjes door de saus.Stap 6
Verdeel de macaroni in kaassaus over een ingevette ovenschaal. Verdeel hierover geraspte Parmezaan en panko. Verwarm dit nog 15 minuten op 180 graden in de oven.
Stap 7
Maak af met fijngehakte peterselie, en serveer de mac and cheese hierna direct.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in