Mac and cheese met pompoen
Bewaren
Mac and cheese met pompoen, oftewel macaroni met drie soorten kaas en een heerlijke pompoensaus. Een heerlijke herfstmaaltijd. Nee, waarschijnlijk zelfs je nieuwe favoriete herfstmaaltijd!
Herfstpasta
Mac & Cheese is natuurlijk een echte klassieker. Deze keer geven we er een twist aan. Geen normale macaroni met kaas, maar een herfstvariant. Mac & pumpkin: macaroni met pompoensaus met drie soorten kaas.
En hierbij moet ik je een waarschuwing vooraf geven: dit wordt je nieuwe favoriete pastagerecht. Ja echt! En sterker nog: dit wordt je favoriete manier van pompoen eten. Echt!
Zelfs mijn vriend, een uitgesproken tegenstander van alle recepten met pompoen, at zijn bordje met veel plezier leeg. Het geheim? Van de pompoen een heerlijke saus maken die je verder vult met drie soorten kaas: roomkaas, geraspte kaas en Parmezaanse kaas. Heerlijk romig, vullend en smaakvol.
Tip van mij: voeg crispy chili-olie toe aan je bordje pasta, je weet niet wat je meemaakt.
Scroll naar beneden voor de receptkaart met het uitgewerkte recept van de Mac and cheese met pompoen.
Mac and cheese met pompoen
Een simpel gerecht, maar zo lekker. En deze Mac and cheese met pompoen is ook zo gemakkelijk om te maken.
In de oven roosteren we de pompoen zacht en gaar. Nadat de ui en knoflook zijn aangebakken in de pan met paprikapoeder en nootmuskaat voegen de geroosterde pompoen toe, samen met bouillon. Dit laten we even pruttelen voor we de kaas toevoegen. Roomkaas, geraspte kaas én Parmezaanse kaas. Meng dit door elkaar zodat een heerlijke en romige saus ontstaat.
Meng gekookte pasta door de saus. Garneer de borden voor het serveren met tijm en cilivlokken en eventueel een beetje crispy chili-olie.
Pasta met pompoen recepten
Heb je na deze Mac and cheese met pompoen meer trek gekregen in heerlijk herfstpasta’s met pompoen? Dan tippen we je graag deze heerlijke pasta’s van de website:
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze mac and cheese met pompoen
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Snijd de pompoen in kwarten en verwijder de pitten. Leg de pompoenkwarten op de bakplaat en rooster ze 30 minuten in de oven. Verwijder daarna de schil en houd het vruchtvlees apart.Stap 3
Snipper in de tussentijd de ui en snijd of pers de knoflook fijn.Stap 4
Verwarm olie in een grote koekenpan of hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook totdat de ui glazig is. Voeg dan het paprikapoeder en de nootmuskaat samen met de pompoen toe en roer goed door. Voeg dan de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Zet dan het vuur laag en laat enkele minuten pruttelen.Stap 5
Voeg dan de roomkaas, geraspte kaas en Parmezaanse kaas toe en roer door. Breng op smaak met peper en zout.Stap 6
Meng de pasta door de saus, schep op de borden en garneer de borden met tijm en chilivlokken. Serveer meteen.Stap 7
Tip: erg lekker met een beetje crispy chili-olie erbi.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze mac and cheese met pompoen
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Snijd de pompoen in kwarten en verwijder de pitten. Leg de pompoenkwarten op de bakplaat en rooster ze 30 minuten in de oven. Verwijder daarna de schil en houd het vruchtvlees apart.Stap 3
Snipper in de tussentijd de ui en snijd of pers de knoflook fijn.Stap 4
Verwarm olie in een grote koekenpan of hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook totdat de ui glazig is. Voeg dan het paprikapoeder en de nootmuskaat samen met de pompoen toe en roer goed door. Voeg dan de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Zet dan het vuur laag en laat enkele minuten pruttelen.Stap 5
Voeg dan de roomkaas, geraspte kaas en Parmezaanse kaas toe en roer door. Breng op smaak met peper en zout.Stap 6
Meng de pasta door de saus, schep op de borden en garneer de borden met tijm en chilivlokken. Serveer meteen.Stap 7
Tip: erg lekker met een beetje crispy chili-olie erbi.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
1 reacties
DS
Moet je de pasta apart koken of bij de bouillon voegen? Dat staat er niet bij.