Ga naar de inhoud
4 beoordelingen

Pasta met pompoen en salie

Een echt herfstpasta. Pasta met pompoen en salie. Deze pastaschotel verwarmen we met kaas in de oven, zo wordt hij extra lekker. Echt comfortfood!

30 minuten Voorbereidingstijd
25 minuten Bereidingstijd
Delen op

Pasta met pompoen en salie

Vandaag gaan we voor een super lekker herfstgerecht, een echte herfstpasta. Pasta met pompoen en salie en champignons. Comfortfood to the max! Deze pastaschotel verwarmen we met kaas in de oven, zo wordt hij extra lekker. Een perfecte schotel voor een regenachtige herfstdag. Al smaakt hij ook goed op een zonnige herfstdag hoor 😉

Pasta met pompoen en salie

Herfstrecepten

Zeg je herfstrecepten, dan denk ik meteen aan pompoen. Pompoen = herfst. Echt herfstvoedsel. Mijn favoriet gerecht met pompoen blijft pompoensoep, het liefst van geroosterde pompoen zoals in dit recept. Maar ook in andere gerechten doet pompoen het natuurlijk super goed. Ovenschotels, stamppot en pasta met pompoen.

Een paar toppers met pompoen die ik bij deze graag met je deel zijn deze recepten:

Maar in dit artikel geef ik je een ander recept pasta met pompoen dus, en salie. Ik vind deze combinatie super goed samen gaan. In mijn kookboek Makkelijk & Snel staat ook een hele lekkere galette met pompoen en salie. Een soort hartige taart, maar dan anders. Deze keer ga ik dus voor een pasta met deze ingrediënten.

Pasta met pompoen en salie

Pasta met pompoen en salie

De hoofdingrediënten zijn de pasta, pompoen en salie. Maar ook kaas. Want nadat we de pasta en pompoen gemengd hebben met de saus gaat het nog even lekker de oven in. Kaas maakt het daarbij extra lekker want dat gaat smelten en zorgt ook voor een krokant korstje.

En dit is ook vegetarische schotel. In plaats van vlees (zoals bijvoorbeeld gehakt) heb ik in dit geval lekker veel champignons toegevoegd aan de pasta. Heerlijk! En hier aan tafel werd het vlees niet gemist.

Ga jij ook van deze schotel van pasta met pompoen en salie genieten deze herfst?

Pasta met pompoen en salie

Pasta met pompoen en salie

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze pasta met pompoen en salie

Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding: 25 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden.
2
Stap 2
Kook de pasta gaar.
3
Stap 3
Kook in een andere pan de pompoenblokjes beetgaar.
4
Stap 4
Verwarm de koekenpan op het vuur en fruit de ui. Doe hierna de champignons en erbij en bak dit 10 minuten aan.
5
Stap 5
Doe hierna de tomatenpuree, knoflook en zout en peper erbij. Bak dit 5 minuten mee. Breng op smaak met oregano, en salie. Voeg de bouillon toe en roer door elkaar.
6
Stap 6
Doe alles bij elkaar, pasta en pompoenblokjes en kaas. Roer door en verdeel over de ovenschotel. Bestrooi eventueel met extra kaas.
7
Stap 7

Dek de schotel af met folie en bak 15 minuten. Verwijder de folie hierna en bak nog 10 minuten.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Bladerdeegkrans met zalm en MonChou
Gourmethapjes met vlees, tips gourmetten
Romige kerstbroodjes
Plaattaart met krokante kip en honing-mosterd

5 reacties

Annelies
4/5 sterren

Lekker, alleen veel te veel pasta in verhouding idd. Ik doe er voor 3 personen 250 g pasta in.

Laat een bericht achter

Klaasje

Lijkt me lekker. Heb je een indicatie voor de kooktijd om de pompoen beetgaar te krijgen?

Laat een bericht achter

Fam de Winter
4/5 sterren

Ik had 400g pompoen en daar het recept op gemaakt. Wij hebben er met ons gezin van 3 lekker van gegeten. Wij vonden het lekker en we gaan het zeker vaker eten.

Brenda Hoff

met 10 a 12 minuten zou de pompoen beetgaar moeten zijn.

Marianne
4/5 sterren

Was lekker .alleen vond ik het teveel.zeker qua pasta.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
4 beoordelingen
Wil je dit recept delen?
Delen op