Ga naar de inhoud

Pasta met pompoen, spinazie en spekjes

Pasta met pompoen, spinazie en spekjes. Een echte herfstpasta, herfst-spaghetti in dit geval. Met geroosterde pompoen, krokant gebakken spekblokjes en pijnboomptijes.
15 minuten Voorbereidingstijd
30 minuten Bereidingstijd
Delen op
Pasta met pompoen, spinazie en spekjes

Pasta met pompoen, spinazie en spekjes

Een heerlijke herfstpasta, of eigenlijk is het een herfstspaghetti. Pasta met pompoen, spinazie en spekjes. Zonder rode saus of kaas, maar heel erg lekker. Met geroosterde pompoen, gebakken spinazie en krokante spekjes. Yum!

Pasta met pompoen, spinazie en spekjes

Pasta met pompoen, spinazie en spekjes

Een echte herfst pasta dus. Pasta met pompoen, spinazie en spekjes.

Zonder gehakt, zonder rode saus en zelfs zonder kaas. Maar toch heel erg lekker, met echte herfstsmaken.

De basis voor deze herfst spaghetti is geroosterde pompoen met ui en knoflook. Dit roosteren we lekker gaar in de oven. De helft van de pompoen malen we fijn, dit is in feite de saus van de spaghetti. Dit roeren we door de gekookte spaghettislierten. De rest van de pompoen mengen we samen met de gebakken spinazie en uitgebakken spekjes door de pasta.

We toppen de pasta met pompoen af met geroosterde pijnboompitten. Kortom een heerlijk herfstmaaltje.

Pasta met pompoen, spinazie en spekjes

Herfst pasta recepten

Bij een herfstpasta denk ik al snel aan een pasta met herfstgroenten. Groenten die nu in het seizoen zijn, zoals uiteraard pompoen. Of gebakken champignons. Al is een goede pasta met rode saus wat mij betreft ook echt herfstvoedsel. Een echte lasagne of spaghetti bolognese. Met een rode pastasaus die lekker lang op het vuur mag pruttelen. Hoe langer hoe beter.

Andere echte herfst pasta recepten die sneller klaar zijn, zijn deze toppers:

Pasta met pompoen, spinazie en spekjes

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze pasta met pompoen, spinazie en spekjes

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel pompoen met ui en knoflook over de bakplaat. Breng op smaak met zout en chilipeper. Rooster dit 25 minuten in de oven.
2
Stap 2
Kook de spaghetti gaar.
3
Stap 3
Bak in een koekenpan de spekjes krokant. Haal de spekjes uit de pan en zet ze apart. Veeg de pan schoon en verwarm olie in de pan. Bak hier de spinazie in zodat het slinkt.
4
Stap 4
Prak de helft van het pompoenmengsel fijn met een vork. Meng dit met de gekookte spaghetti. Roer de spinazie en spekjes erdoor, samen met de pompoenblokjes.
5
Stap 5
Bestrooi met spaghetti met pijnboompitjes en serveer hierna direct.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Tarte tartin van sjalot en wortel
Bladerdeegkrans met zalm en MonChou
Gourmethapjes met vlees, tips gourmetten
Carpaccio bonbon op krokant bladerdeeg

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op