Ga naar de inhoud

Ravioli met pompoen en salie

Super easy maaltje, die superlekker is! Ravioli met pompoen en salie. En boter, en blauwe kaas.
20 minuten Bereidingstijd
Delen op
Ravioli met pompoen en salie

Ravioli met pompoen en salie

Als ik makkelijke maaltijden zou beoordelen met sterren zou deze maaltijd 5 gouden sterren krijgen. Het is mega simpel, bevat veel smaak en is snel klaar! Win-win-win dus voor dit bordjes met ravioli met pompoen en salie. Een echte herfsttopper!

Ravioli met pompoen en salie

Soms denk ik wat koken betreft net wat te moeilijk. Dan vergeet ik dat er ook heel snelle en makkelijk te bereiden pasta is waar de smaak al inzit: ravioli. En waarom zou ik daar niet vaker mee koken?

Zeker op avonden waarop ik heel weinig tijd en zin heb om te koken, is dit een uitkomst. Dus bedacht ik dit heerlijke bodje comfortfood van ravioli met pompoen en salie. Want ook dat heb je soms erg nodig.

Ravioli met pompoen en salie

Ravioli met pompoen en salie

Als ik een recept met ravioli publiceer voelt het eigenlijk als valsspelen. Omdat je uit een pakje kookt, de ravioli is in dit geval al gemaakt (op mijn bucketlist staat trouwens wel dat ik dit ook zelf nog een keer ga maken). Maar voor snelle gerechten als deze is het echt een ideaal ingrediënt.

Samen met salie, pompoen en blauwe kaas heb je binnen no time een heerlijke maaltijd op tafel staan. Wat alles bij elkaar brengt is de saus. Eigenlijk kook ik nauwelijks met boter. Ik ga altijd voor zo gezond mogelijk. Maar bij dit recept mocht de boter niet ontbreken. Ik maakte namelijk een lekker romige botersaus, dit gaat in dit geval heel goed samen met de salie, pompoen, kaas en ravioli.

Terwijl ik dit type loopt het water me weer in de mond… Dit mega makkelijke recept komt hier zeker vaker op tafel, want alles hierin is lekker: de kaasravioli, de romige botersaus, de salie en de lichtpittige en zoute blauwe kaas. Dit is echt alsof een engeltje….nou ja, je weet wel. Dus heb je vanavond weinig tijd en lonkt Thuisbezorgd? Maak dit heerlijke bordje pasta. Ik beloof je, je zult het heerlijk vinden!

Houdt je niet van blauwe kaas? Vervang dit door bijvoorbeeld een pittige oude kaas.

Ravioli met pompoen en salie

Ravioli-recepten

Heb je de smaak te pakken en wil je vader een snelle maaltijd met ravioli op tafel zetten? Dan kan ik je een paar toppers delen die ook op de website staan.

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze ravioli met pompoen en salie

Bereiding: 20 minuten
Stap 1
Kook de ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Stap 2
Snijd de blaadjes van de takjes salie klein.
3
Stap 3
Verwarm olie of boter in een grote koekenpan en bak hierin de kleingesneden salieblaadjes totdat ze licht krokant zijn. Haal ze dan uit de pan maar laat de olie zitten.
4
Stap 4
Bak de pompoenblokjes 5 – 10 minuten in de olie totdat ze zacht zijn. Voeg dan de boter toe en laat deze smelten. Voeg dan de gekookte ravioli toe en roer alles goed om. Voeg de blauwe kaas toe en laat deze smelten. Breng op smaak met peper en zout.
5
Stap 5
Schep de ravioli met pompoen op de borden en garneer de borden met de gebakken salieblaadjes.
Bekijk ook andere recepten
Eton mess kerstkrans
Pompoenpuree met oesterzwammen en zeekraal
Zalm wellington pakketjes
Eischotel met paprika en aardappel

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op