Ga naar de inhoud

Mini caprese quiches

Mini caprese quiches gevuld met tomaatjes, pesto en mozzarella. Lekker als lunch, of bij de picknick. Of als onderdeel van de avondmaaltijd.

20 minuten Voorbereidingstijd
35 minuten Bereidingstijd
Delen op
Mini caprese quiches

Mini caprese quiches

Vandaag deel ik een lekker gerechtje voor bij de lunch of avondmaaltijd. Mini quiches, of eigenlijk zijn het mini caprese quiches. Kleine quiches gevuld met tomaatjes, groene pesto en mozzarella. Heerlijk!

Mini caprese quiches

Quiche en hartige taart

Ik ben gek op quiches en hartige taarten. Er staan dan ook al vele recepten op de website. Voordeel is dat mijn dochters hier ook van smullen. Vaak voeg ik extra groenten toe zodat ze ongemerkt extra groenten eten.

Deze keer leek het mij leuk om mini versies van de quiche te maken, mini quiches. Door de quiche niet in een grote vorm maar in een cupcake-tray te bakken kun je heel eenvoudig mini quiches maken. Lekker om bijvoorbeeld te serveren bij een lunch of mee te nemen bij picknick, of dagje weg?

Scroll naar beneden voor de receptkaart met het uitgewerkte recept van de mini caprese quiches.

Mini caprese quiches

Mini caprese quiches

Het is een voeding om de mini caprese quiches te maken. We bakken ze deze keer niet in een grote quichevorm of springvorm, maar gebruiken een muffintray.

Vet de muffintray in zodat je de quiches er nadat ze gebakken zijn er gemakkelijk uit krijgt. Eventueel kun je ook bakpapier gebruiken.

Met een cirkel steken we het quichedeeg uit. Bekleed hiermee de muffinvormpjes.

De vulling bestaat uit een mix van eieren met een beetje melk. Dit brengen we op maak met zout, peper en gedroogde basilicum. Ook voegen we geraspte kaas toe. Verdeel dit beslag over de met quichedeeg beklede vormpjes.

Meng in een kom de tomaatjes met mozzarella en groene pesto. Verdeel dit mengsel over het beslag. Bestrooi tot slot met pijnboompitjes.

Bak de mini caprese quiches 25 minuten in de oven tot de vulling gestold is, en het deeg goudbruin en gaar is.

Tip: wil je de mini quiches later eten? Bewaar ze afgedekt tot 3 dagen in de koelkast, of vries ze in. Je kunt ze voor het serveren nog even opwarmen in de oven of koud serveren.

Mini caprese quiches

Ingrediƫnten

stuks
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze mini caprese quiches

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 35 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de muffinvormpjes in.
2
Stap 2
Steek cirkels uit het quichedeeg, bedek hiermee de muffinvormpjes.
3
Stap 3
Roer de eieren los met melk. Breng op smaak met zout en peper en voeg de gedroogde basilicum toe. Plus geraspte kaas.
4
Stap 4
Meng in een kom de cherrytomaatjes met mozzarella samen met de groene pesto.
5
Stap 5
Verdeel het beslag over de vorm en verdeel hierover de tomaatjes met mozzarella. Bestrooi met pijnboompitjes.
6
Stap 6
Bak de mini caprese quiche 25 minuten in de oven tot de vulling gestold is, en het deeg goudbruin en gaar is.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Romige orzo met kastanjechampignons, spinazie en kaas
Italiaans gehaktbrood in bladerdeeg
Aardappelpuree met paddenstoelen in BBQ-saus
Traybake van pompoen met spruitjes en worstjes

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op