Ga naar de inhoud

Mini clubsandwich met gebakken ei en krokant spek

Nou zo heel erg mini is deze club sandwich ook weer niet. Wel is de mini clubsandwich met gebakken ei en krokant spek makkelijk mee te nemen doordat hij op een stokje is geprikt. En dat ziet er ook super leuk uit toch? Met de smaak is ook niets mis,...
20 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Mini clubsandwich met gebakken ei en krokant spek

Nou zo heel erg mini is deze club sandwich ook weer niet. Wel is de mini clubsandwich met gebakken ei en krokant spek makkelijk mee te nemen doordat hij op een stokje is geprikt. En dat ziet er ook super leuk uit toch? Met de smaak is ook niets mis, gebakken ei, krokant spek en truffelmayo zijn goed vertegenwoordigd.

Komende week staan de recepten op brendakookt.nl in het teken van picknicken en food to go! Lekker meenemen dus! Wat is er fijner dan op een mooie dag lekker ergens op een kleedje te zitten en lekkere hapjes te eten? Of het nou is voor een lunch, borrel of als avondmaaltijd. Komende week geef ik je lekker veel receptinspiratie.

Mini clubsandwich met gebakken ei en krokant spek

Je kunt er niet omheen, een club sandwich eet vaak een beetje lastig. Het is zo groot. Snijden gaat niet, maar met je handen eten is ook niet altijd handig. Daarom heb ik deze club sandwich to go wat gemakkelijker gemaakt om te eten.

Het gekookte ei is vervangen door een lekkere omelet. Hierdoor valt het ei niet van het stokje ­čśë De gebakken spek is hier mee natuurlijk een perfecte match. De truffelmayonaise houdt de boel lekker bij elkaar en natuurlijk mogen een beetje sla, kaas, komkommer en tomaat ook niet ontbreken.

Tip: 2 stokjes van deze sandwiches zijn zoveel als een volledige club sandwich

Ingredi├źnten

stuks

Extra benodigd: 4 sat├ęprikkers

Print dit gerecht
Delen op

Bereidingswijze mini clubsandwich met gebakken ei en krokant spek

Voorbereiding: 20 minuten
Stap 1
Toast het brood in een broodrooster of onder de grill. Snijd hierna de korsten van het getoaste brood.
2
Stap 2
Verwarm een koekenpan op het vuur (hoog/medium) en bak hier de bacon of spek krokant in (voeg geen extra boter of olie toe).
3
Stap 3
Kluts de eieren los in een kommetje en roer de melk er door. Breng op smaak met zout en peper. Bak van de eieren in een andere koekenpan met een beetje olie een omelet.
4
Stap 4
Besmeer 2 getoaste boterhammen met truffelmayo en beleg dit met een blad ijsbergsla. Beleg dit met een 4 plakjes tomaat en 4 plakjes komkommer. Leg hier een tweede getoaste boterham op. Besmeer deze boterham met truffelmayo, en beleg met de kaas, omelet en plakjes gebakken spek. Besmeer de laatste boterham met truffelmayo en leg deze met de besmeerde kant op de bacon.
5
Stap 5
Snijd de club sandwich diagonaal door, en doe dit nog een keer zodat 4 kleine club sandwiches ontstaan. In totaal heb je er dus 8. Prik 2 mini club sandwiches op een grote sat├ęprikker.
Bekijk ook andere recepten
Naan met geroosterde groenten en pestosaus
Broodje spinazie met ei en truffel
Gebakken rijst met kip en ketjap
Een witlofschotel, met ham en kaas. Met een twist want hierbij komt ook een heerlijke kaassaus. Witlofschotel met ham en kaassaus.

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op