Mini quesadilla met tomatensalsa – lunchrecept
Bewaren
Lunchen met een snelle boterham is altijd goed, maar soms wil je eens wat anders. Vandaag gaan we voor iets anders. Namelijk voor mini quesadilla met tomatensalsa. Een lekker lunchreceptje dat je broodtrommel uitvliegt als je niet oppast 😉
Mini quesadilla met tomatensalsa
Een wrapje als lunch, maar dan net even anders. Een gebakken wrap dat is gevuld met een lekker mengsel van hummus en avocado. Dit wordt ook wel een quesadilla genoemd. Deze mini quesedilla met tomatensalsa is een topper! Veel smaak, en het hapt lekker weg.
Deze mini quesadilla met kurkumahummus en een snelle salsa van cherrytomaatjes kwam nog niet mijn keuken uit of ze waren al op! Ik had er zelf al flink van lopen snoepen, maar ook vriendlief kon er niet van afblijven. Deze mini-quasadilla’s bevatten ook wel alles wat ik heel erg lekker vind: avocado, feta en een zelfgemaakte hummus met kurkuma. De tomatensalsa erbij geeft een fris tintje aan het geheel. Heel lekker!
De mini quesadilla is ideaal voor in de lunchtrommel. Maak ze van tevoren en je hebt een makkelijke en snelle lunch, voor iedereen in het gezin. Bij ons hebben deze quesadilla’s inmiddels al meerdere keren op tafel gestaan en ze zijn nog steeds favoriet. Lekker, makkelijk en snel – wat wil je nog meer?
Ingrediënten
Extra benodigd
- Keukenmachine
- steekring of glas van 9cm doorsnede
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze mini quesadilla met tomatensalsa – lunchrecept
Stap 1
Giet de kikkererwten af en laat ze uitlekken. Spoel ze af.Stap 2
Doe de kikkererwten met de tahin, het teentje knoflook, de kurkuma en de olijfolie in de keukenmachine en draai tot je een mooie hummus hebt. Breng op smaak met peper en zout.Stap 3
Snijd de cherrytomaatjes in kleine stukjes. Snijd de koriander of peterselie fijn. Meng de cherrytomaatjes en de koriander / peterselie met de wittewijnazijn en de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Voeg een fijngesneden half sjalotje toe als de eters dat kunnen waarderen.Stap 4
Snijd de avocado’s in dunne plakjes. Brokkel de feta.Stap 5
Verwarm een koekenpan zonder olie of boter erin op middelhoog vuur.Stap 6
Steek met de steekring of het glas rondjes uit de grote tortilla’s. Besmeer iedere rondje met de hummus en leg er 2 plakjes avocado en wat feta op. Klap de rondjes dubbel.Stap 7
Bak de tortillarondjes in de pan enkele minuten per kant totdat ze mooi bruin zijn.Stap 8
Serveer de mini-quesadilla’s met de salsa of stop deze lekkere snack in de lunchbox van de kids!Ingrediënten
Extra benodigd
- Keukenmachine
- steekring of glas van 9cm doorsnede
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze mini quesadilla met tomatensalsa – lunchrecept
Stap 1
Giet de kikkererwten af en laat ze uitlekken. Spoel ze af.Stap 2
Doe de kikkererwten met de tahin, het teentje knoflook, de kurkuma en de olijfolie in de keukenmachine en draai tot je een mooie hummus hebt. Breng op smaak met peper en zout.Stap 3
Snijd de cherrytomaatjes in kleine stukjes. Snijd de koriander of peterselie fijn. Meng de cherrytomaatjes en de koriander / peterselie met de wittewijnazijn en de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Voeg een fijngesneden half sjalotje toe als de eters dat kunnen waarderen.Stap 4
Snijd de avocado’s in dunne plakjes. Brokkel de feta.Stap 5
Verwarm een koekenpan zonder olie of boter erin op middelhoog vuur.Stap 6
Steek met de steekring of het glas rondjes uit de grote tortilla’s. Besmeer iedere rondje met de hummus en leg er 2 plakjes avocado en wat feta op. Klap de rondjes dubbel.Stap 7
Bak de tortillarondjes in de pan enkele minuten per kant totdat ze mooi bruin zijn.Stap 8
Serveer de mini-quesadilla’s met de salsa of stop deze lekkere snack in de lunchbox van de kids!Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.