MonChou Paastaart met bokkenpootjes en lemon curd
Bewaren
Yes, vandaag trappen we af met de paasrecepten. En hoe, met een topper van een paastaart! Een heerlijke MonChou Paastaart met bokkenpootjes en lemon curd.
Loopt het water je al in de mond? Het is een lekkere frisse taart met een basis van MonChou, met bokkenpootjes, (homemade) lemon curd en praline paaseitjes. Echt smullen!
Het is dé paastaart die je op tafel moet zetten met de paasdagen dit jaar.
MonChoutaart recepten
Bij ons thuis zijn we dol op de klassieke MonChoutaart. Als er tijdens een verjaardag geen MonChoutaart is wordt er teleurgesteld gereageerd. Standaard is een MonChoutaart met een topping van kersenvlaaivulling of de aardbei variant. Maar inmiddels wordt er ook steeds vaker geëxperimenteerd met andere smaken en ingrediënten.
Hier op mijn website zijn er dan ook al vele recepten voor MonChoutaart te vinden. Wat nog ontbrak was een echte MonChou paastaart. Bij deze kunnen we die aan het lijstje van MonChoutaarten toevoegen.
MonChou Paastaart
Samen met MonChou ben ik aan de slag gegaan met een heerlijke MonChoutaart voor de paasdagen. Het resultaat is deze heerlijke frisse taart met citroen en chocolade. Een perfecte taart voor in het voorjaar.
MonChou Paastaart met bokkenpootjes en lemon curd
Een heerlijke frisse en luchtige paastaart. MonChou Paastaart met bokkenpootjes en lemon curd.
Rondom de rand van de springvorm verdelen we gehalveerde bokkenpootjes. Hierin gaat het koekkruim dat de bodem vormt, dit laten we in de koelkast opstijven. Hierin verdelen we het romige MonChoumengsel. Tip: gebruik hiervoor altijd de pakjes MonChou Verse Roomkaas van 100 gram. Deze roomkaas is stevig, hierdoor stijft de taart mooi op.
Aan dit mengsel heb ik ook wat lemon curd toegevoegd, zo wordt het extra romig. Tip: het is extra lekker om zelfgemaakte lemon curd te gebruiken, op deze pagina geef ik je mijn recept.
MonChoutaart maken
Het fijne aan een MonChoutaart is dat het zo eenvoudig is om te maken. Je hebt er zelfs geen oven voor nodig, want dit is een zogeheten ‘No Bake Cheesecake’. Wel heb je wat geduld nodig, de taart heeft namelijk wel even nodig om op te stijven. Minimaal 3 uur, maar liever een nachtje in de koelkast. Dat is ook weer fijn voor jou, want je kunt deze taart dus prima voor de Pasen klaarmaken.
Als topping gebruiken we op de MonChou paastaart nog een beetje lemon curd, verkruimelde bokkenpootjes en gehalveerde praline paaseitjes.Serveer de MonChou Paastaart met bokkenpootjes en lemon curd bij de (paas)koffie, als toetje of in kleine puntjes als onderdeel van de paasbrunch. Dat wordt smullen!
MonChoutaart met bokkenpootjes
De taart maken we nu speciaal voor de paasdagen, maar hij kan natuurlijk het hele jaar rond. Laat in dat geval de paaseitjes bovenop de taart achterwege en voeg wat extra verkruimelde bokkepootjes toe.
Dit artikel schreef ik in samenwerking met MonChou.
Ingrediënten
Extra benodigd
- springvorm met diameter van 22 cm
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze monchou paastaart met bokkenpootjes en lemon curd
Stap 1
Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier.Stap 2
Smelt de boter in een pannetje. Maal de Enkhuizer Jodekoeken tot fijne kruimels, bijvoorbeeld met en keukenmachine of bakje van de staafmixer. Doe de boter bij de koekkruimels en meng dit door tot het goed met elkaar gemengd is.Stap 3
Halveer de bokkepootjes met een mesje over de lengte. Verdeel de bokkepootjes met de bolle kant naar buiten langs de rand van de springvorm.Stap 4
Verdeel het koekmengsel over de bodem van de springvorm en druk dit met een lepel goed aan, zodat het langs de bokkepootjes zit. Plaats de springvorm in de koelkast zodat de bodem kan opstijven.Stap 5
Klop de slagroom samen met de klopfix in een kom op tot het mooi stijf is. Meng de MonChou met de basterdsuiker luchtig in een andere kom. Klop de slagroom en het MonChou-mengsel door elkaar. Roer 3 eetlepels lemon curd door het MonChoumengsel.Stap 6
Verdeel het monchoumengsel in de springvorm. Strijk het glad met een spatel of de achterkant van een lepel.Stap 7
Laat de taart minimaal 3 uur opstijven (mag ook langer, laat hem bijvoorbeeld een nachtje opstijven in de koelkast)Stap 8
Verkruimel de bokkepootjes die over zijn grof.Stap 9
Verdeel 2 eetlepels lemon curd over de bovenkant van de taart. Bestrooi dit met bokkepootjes-kruim en verdeel gehalveerde praline paaseitjes over de taart.Stap 10
Snijd met een mesje langs de rand van de springvorm voordat je deze eraf haalt. Hierdoor komt de taart mooier los.Stap 11
Snijd de MonChou paastaart hierna in punten, en geniet ervan.Ingrediënten
Extra benodigd
- springvorm met diameter van 22 cm
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze monchou paastaart met bokkenpootjes en lemon curd
Stap 1
Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier.Stap 2
Smelt de boter in een pannetje. Maal de Enkhuizer Jodekoeken tot fijne kruimels, bijvoorbeeld met en keukenmachine of bakje van de staafmixer. Doe de boter bij de koekkruimels en meng dit door tot het goed met elkaar gemengd is.Stap 3
Halveer de bokkepootjes met een mesje over de lengte. Verdeel de bokkepootjes met de bolle kant naar buiten langs de rand van de springvorm.Stap 4
Verdeel het koekmengsel over de bodem van de springvorm en druk dit met een lepel goed aan, zodat het langs de bokkepootjes zit. Plaats de springvorm in de koelkast zodat de bodem kan opstijven.Stap 5
Klop de slagroom samen met de klopfix in een kom op tot het mooi stijf is. Meng de MonChou met de basterdsuiker luchtig in een andere kom. Klop de slagroom en het MonChou-mengsel door elkaar. Roer 3 eetlepels lemon curd door het MonChoumengsel.Stap 6
Verdeel het monchoumengsel in de springvorm. Strijk het glad met een spatel of de achterkant van een lepel.Stap 7
Laat de taart minimaal 3 uur opstijven (mag ook langer, laat hem bijvoorbeeld een nachtje opstijven in de koelkast)Stap 8
Verkruimel de bokkepootjes die over zijn grof.Stap 9
Verdeel 2 eetlepels lemon curd over de bovenkant van de taart. Bestrooi dit met bokkepootjes-kruim en verdeel gehalveerde praline paaseitjes over de taart.Stap 10
Snijd met een mesje langs de rand van de springvorm voordat je deze eraf haalt. Hierdoor komt de taart mooier los.Stap 11
Snijd de MonChou paastaart hierna in punten, en geniet ervan.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
7 reacties
Mariëtte
Beste Brenda , De taart zag er op het voorbeeld makkelijk uit maar het uit elkaar halen van de bokkenpootjes was niet de makkelijkste klus . Alles brak door midden en dan niet op de goede manier . Ik vraag mij af van welk merk jij deze koekjes gebruikt hebt . De smaak was overigens wel goed. Ook de koekjes in de vorm zetten was niet gemakkelijk. Volgende keer de koekjes maar heel erin doen . Groet, Mariëtte
Brenda Hoff
Hi Mariette, wat vervelend om te horen. ik gebruik de bokkepootjes van AH en Jumbo, huismerk geloof ik. Met een mes snijd ik ze door, dat je twee helften hebt.
Ineke
Ontzettend lekker, vooral de lemon curd erdoorheen, maar hoe heb jij die bokkenpootjes kunnen snijden? Bij mij braken ze bijna allemaal, ook al was ik zeer voorzichtig ermee, maar voor de rest een heerlijke taart!
Diny Smit
Wat is die lemoncurd ontzettend lekker
Brenda Hoff
Echt he? Ik ben er ook gek op!
Henny Vogelsang
is er een alternatief voor de Enkhuizer Jodekoeken?
Brenda Hoff
Dan zou je ook biscuitjes kunnen gebruiken bijvoorbeeld. Ook lekker met Bastogne.