Ga naar de inhoud

MonChoutaart in een glaasje met lemon curd

Een lekker fris zomertoetje dat super simpel is om te maken. MonChoutaart in een glaasje met lemon curd.
15 minuten Bereidingstijd
MonChou in een glaasje met lemon curd

MonChoutaart in een glaasje met lemon curd

Een lekker fris zomertoetje dat je iedere dag wel op tafel kunt zetten. Super lekker, en super simpel om te maken. MonChoutaart in een glaasje met lemon curd.

MonChou in een glaasje met lemon curd

MonChoutaart is bij ons thuis een all-time favorite. Vroeger stond er met iedere verjaardag een MonChoutaart op tafel. En eigenlijk is dat nog steeds zo. Iedereen is er gek op, en je kunt met deze klassieker van een taart heel goed variƫren, zodat hij iedere keer weer anders is. Niet voor niets zijn er hier op de website al vele varianten op de MonChoutaart te vinden.

De MonChou sinterklaastaart met Nutella is het meest favoriet, samen met de MonChou paastaart met bokkepootjes en lemon curd. Op deze pagina vind je een overzicht van alle MonChou-recepten.

Wat is een MonChoutaart?

De MonChoutaart is een taart waarbij als hoofdingredient MonChou wordt gebruikt. Dit is een romige roomkaas uit Frankrijk. Als je dit mengt met slagroom (en een beetje suiker) ontstaat een lekkere frisse en romige taartvulling.

Een MonChoutaart wordt niet gebakken, deze laat je opstijven in de koelkast. Een klassieke MonChoutaart bestaat naast de romige vulling uit een bodem die gemaakt word van verkruimelde koekjes (meestal wordt hiervoor Bastogne of digestie biscuits gebruikt) gemengd met gesmolten boter. Op de vulling gaat traditioneel een topping van kersen vlaaivulling of ander fruit.

Heb je geen tijd om een complete taart te maken? Met dit recept tover je binnen no time een taartje in een glaasje op tafel. Een heerlijk (en snel) zomertoetje.

MonChou in een glaasje met lemon curd

MonChoutaart in een glaasje met lemon curd

Het fijne aan dit toetje met MonChou in een glaasje is dat je er geen ingewikkelde dingen voor nodig hebt. Ook heb je weinig ingrediƫnten nodig.

De basis zijn (grof) verkruimelde koekjes, ik neem jodenkoeken. Daarop gaat een mengsel zoals de vulling van een MonChoutaart. Dit is slagroom gemengd met MonChou roomkaas, suiker en vanille. Door dit op te kloppen ontstaat een lekker romig mengsel. Dit mengsel verdelen we over de koekjes. Dat gaat heel goed door een spuitzak of plasticzak te gebruiken. Zo zorg er ervoor dat de randen van het glaasje mooi schoon blijven.

Als finishing touch gebruiken we in dit geval lemon curd. Dat zorgt voor een lekkere frisse citroensmaak. Ik gebruik hiervoor het liefst zelfgemaakte lemon curd, hiervoor gebruik ik dit recept.

Variatietips

Houd je niet van lemon curd, of heb je het niet in huis? Dan kun je dit ook vervangen door een andere curd, of jam. Zo kun je verschillende variaties op dit toetje van MonChou maken.

Ingrediƫnten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze monchoutaart in een glaasje met lemon curd

Bereiding: 15 minuten
Stap 1
Verkruimel de jodekoeken grof.
2
Stap 2

Klop de slagroom op.

3
Stap 3

Roer in een andere kom de MonChou los en klop de suiker en vanillemerg erdoor. Roer hierna de slagroom door het MonChoumengsel.

4
Stap 4

Verdeel het koekkruim over de glaasjes en lepel (of spuit) het MonChoumengsel eroverheen. Maak af met een lepeltje lemon curd.

5
Stap 5

De glaasjes kun je hierna meteen serveren of bewaar ze tot het serveren afgedekt in de koelkast.

Bekijk ook andere recepten
MonChou in een glaasje met lemon curd
Kabeljauw met mosterdsaus en prei
Caprese salade met gekarameliseerde perzik
Tiramisu ijstaart met limoncello

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op