Mosselen in tomatensaus
Bewaren
Ik heb de smaak te pakken hoor, na de mosselen met knoflook en peterselie ga ik vandaag voor een andere heerlijke variant op deze gekookte mosselen. Mosselen in tomatensaus. Een heerlijke zomermaaltijd.
Deze ‘mosselen marinara’ worden perfect gestoomd in een lekkere tomatensaus met peterselie, knoflook en witte wijn. Garneer met verse kruiden en serveer ze met pasta of stokbrood voor een heerlijke maaltijd.
Mosselen in tomatensaus
Mosselen, met een twist! Deze keer gaan we dus voor mosselen met tomatensaus. Een hele lekkere combinatie als je het mij vraagt.
Het fijne aan het bereiden van mosselen is dat het helemaal niet ingewikkeld is of lang duurt. En je hebt er ook geen speciale benodigdheden voor nodig. Een grote pan, dat is alles.
Mosselen koken
Dit mossel recept bereid je super snel. Eerst fruit je de ui met knoflook even aan. Daar gaan tomatenblokjes bij, ook deze bak je even lekker mee voor je de witte wijn toevoegt.
Hierna gaan de mosselen en peterselie erbij. Met de deksel op de pan verwarm je deze 5 – 10 minuten. Schud de pan tussendoor even of roer de mosselen om zodat de mosselen lekker mengen met de tomatensaus.
De mosselen zijn klaar als ze open zijn. Zijn er nog enkele mosselen gesloten? Verwijder deze dan.
Serveer de mosselen in tomatensaus met brood. Lekker om hier ook de saus mee op te dippen. Dat wordt smullen!
Scroll naar beneden om de receptkaart met het complete recept te bekijken.
Variatierecepten met mosselen
Eens variƫren met het recept voor deze gekookte mosselen in rode saus?
Italiaanse mosselen in tomatensaus
Mosselen op Italiaanse wijze, ook wel “cozze alla marinara” genoemd, maak je met typisch Italiaanse ingrediĆ«nten en kruiden. Je kookt de mosselen in een saus van verse tomaten, knoflook, ui, olijfolie, basilicum en soms een beetje witte wijn. Een beetje zout en peper worden toegevoegd om de smaak van de mosselen en tomaten nog beter naar voren te laten komen. Het is belangrijk om goede en verse ingrediĆ«nten te gebruiken voor het beste resultaat.
Het gerecht wordt vaak geserveerd met vers brood of pasta, zodat je de heerlijke tomatensaus kunt opdippen of over de pasta kunt gieten.
Griekse mosselen in tomatensaus
Griekse mosseltjes in tomatensaus, of “midia saganaki” in het Grieks, hebben een mediterrane flair. Voor deze bereiding worden verse mosselen gestoofd in een saus gemaakt van tomaten, knoflook, ui, oregano, paprika en soms een vleugje kaneel. Deze combinatie van kruiden en specerijen geeft de saus een unieke Griekse smaak en aroma.
Spaanse mosselen in tomatensaus
Spaanse mosselen in tomatensaus, ook wel “m mejillones a la marinera” genoemd, worden vaak geserveerd als tapasgerecht in Spanje. Het gerecht wordt bestrooid met verse peterselie en wordt geserveerd met wat vers brood om de heerlijke tomatensaus mee op te dippen.
De Spaanse variant is vaak wat pittiger door het gebruik van rode pepers. Door ook wat chorizo aan het gerecht toe te voegen, krijgt de tomatensaus een heerlijke umami-smaak.
Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze mosselen in tomatensaus
Stap 1
Spoel de mosselen af in een vergiet.Stap 2
Zijn er mosselen open? Check door ze op het aanrecht te tikken of ze dicht gaan. Blijven ze open? Gooi deze dan wegStap 3
Verwarm een pan met een klontje boter op het fornuis en fruit de ui met knoflook aan. Voeg de tomatenblokjes en kruiden toe en bak dit 5 minuten mee. Doe hierna de witte wijn erbij en roer goed door.Stap 4
Doe de mosselen en peterselie in de pan en doe de deksel erop. Laat 10 minuten stoven tot de mosselen geopend zijn. Schud de pan tussentijds 2x keer door, of schep het even om.Stap 5
Zijn de schelpen open? Dan zijn de mosselen klaar. Verwijder de mosselen die niet geopend zijn.Stap 6
Schep de mosselen in grote borden en giet de saus over de mosselen. Garneer eventueel met extra gehakte peterselie.Stap 7
Serveer de mosselen in tomatensaus direct, lekker met brood erbij.Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze mosselen in tomatensaus
Stap 1
Spoel de mosselen af in een vergiet.Stap 2
Zijn er mosselen open? Check door ze op het aanrecht te tikken of ze dicht gaan. Blijven ze open? Gooi deze dan wegStap 3
Verwarm een pan met een klontje boter op het fornuis en fruit de ui met knoflook aan. Voeg de tomatenblokjes en kruiden toe en bak dit 5 minuten mee. Doe hierna de witte wijn erbij en roer goed door.Stap 4
Doe de mosselen en peterselie in de pan en doe de deksel erop. Laat 10 minuten stoven tot de mosselen geopend zijn. Schud de pan tussentijds 2x keer door, of schep het even om.Stap 5
Zijn de schelpen open? Dan zijn de mosselen klaar. Verwijder de mosselen die niet geopend zijn.Stap 6
Schep de mosselen in grote borden en giet de saus over de mosselen. Garneer eventueel met extra gehakte peterselie.Stap 7
Serveer de mosselen in tomatensaus direct, lekker met brood erbij.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.