Ga naar de inhoud

Ricottapannenkoekjes met aardbeien

Heb je iets te vieren? Deze heerlijk luchtige citroen-ricottapannenkoekjes met gekarameliseerde aardbeien zijn echt een succes!
45 minuten Voorbereidingstijd

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Scheid de eieren, rasp de citroen.
2
Stap 2
Meng ricotta, melk, eigelen en citroenrasp tot een glad mengsel. Klop de eiwitten schuimig (gaat het beste met een mixer). Roer bloem, bakpoeder en zout door het ricottamengsel. Spatel hier de eiwitten doorheen.
3
Stap 3
Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur met olie. Bak 12 pannenkoekjes van het beslag. Je kunt de pannenkoekjes omdraaien als je bubbeltjes aan de randen van de pannenkoekjes ziet en de onderkant mooi bruin is.
4
Stap 4
Snijd de aardbeien in partjes. Doe een theelepel boter in de pan en voeg de aardbeien hier bij. Voeg hier meteen de suiker aan toe. Laat dit ongeveer drie minuten op hoog vuur bakken tot je karamel een donkerrode kleur heeft en bubbelt. Laat dit niet te donker worden.
5
Stap 5
Zet het vuur uit en voeg de rest van de boter aan de aardbeien toe. Roer dit door tot de boter gesmolten is.
6
Stap 6
Serveer 3 pannenkoekjes per persoon met een flinke schep van de aardbeien mét saus.
7
Stap 7
Maak eventueel af met Griekse yoghurt of slagroom.

Ricottapannenkoekjes met aardbeien

Omdat we vandaag iets te vieren hebben (dé nieuwe website!!!) heb ik dit lekkere toetje voor jullie gemaakt. Dit toetje wilde ik al maken sinds Claudia van Blondie kookt hem in mei op haar blog plaatste.

Maar nu is het dus eindelijk zo ver!!

Ik heb er even op moeten wachten. Maar ze waren het wachten waard. Ze zijn heerlijk!

Heerlijke luchtige citroen-ricottapannenkoekjes..

..met aardbeien!

De aardbeien zijn heerlijk gekaremeliseerd. Doordat er op het einde nog boter bij gaat ontstaat er een lekker sausje.

Lekker om er een beetje slagroom of Griekse yoghurt bij te serveren.

Geniet er van!

Bekijk ook andere recepten
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Fruitpizza met koekbodem
Huzarensalade

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op