Ga naar de inhoud

Pasta met spinazie en romige tomatensaus

Een altijd-goed pasta. Een snelle pasta met tomatensaus. Pasta met spinazie en romige tomatensaus in dit geval. Yum, hier smult het hele gezin van!
20 minuten Bereidingstijd
Delen op
Pasta met spinazie en romige tomatensaus

Pasta met spinazie en romige tomatensaus

Ja! We hebben weer een snel, makkelijk en lekker pastarecept voor jullie. Want zeg nou zelf, van dat soort recepten kun je er eigenlijk nooit genoeg in de repertoire hebben toch? Vandaag gaan we voor pasta met spinazie en romige tomatensaus.

Pasta met spinazie en romige tomatensaus

Ik weet niet wat het is, maar pasta met rode saus is altijd goed. Of het nou in een lasagne is verwerkt, met spaghetti, fusilli of penne. Het is altijd goed, en het hele gezin smult ervan. We eten het niet voor niets bijna iedere week. Ik merk wel dat we vaak gaan voor dezelfde variant van pasta met tomatensaus. Daarom leek het me leuk om hier weer eens een variatie op te maken.

Deze keer een meer romige tomatensaus met spinazie. Een winnaar die je binnen no time op tafel zet, en waar het hele gezin van smult!

Pasta met spinazie en romige tomatensaus

Pasta met spinazie en romige tomatensaus

Pasta met spinazie en romige tomatensaus dus. Een lekkere combinatie die wat anders is dan anders. Maar toch pasta met een romige tomatensaus. En spinazie. Een ideale makkelijke maaltijd voor na een drukke werkdag. Dit pastagerecht staat namelijk binnen no time op tafel, 20 minuten max!

Pasta met een romige tomatensaus met crème fraîche en spinazie als extra groenten. Erbij een grote pastasoort (rigatoni, maar je kunt ook kiezen voor penne, vlinderpasta of pipe rigate), paprikapoeder voor een extra diepe smaak en je favoriete pastasaus. Ik koos voor polpa met knoflooksmaak, dat gaf weer net een andere twist aan de smaak. Maar kies voor al je eigen favoriete polpa of pastasaus. Succes verzekerd! 

Pasta met spinazie en romige tomatensaus

Andere pasta’s met rode saus

Pasta met rode saus is altijd een hit! Als ik dat bij ons thuis serveer weet ik eigenlijk zeker dat de meiden er lekker van gaan smullen. Het gekke is dat het dan vaak niet uitmaakt hoeveel groenten er in zitten (en zichtbaar zijn). Al kun je bij veel pastarecepten met rode saus ook de saus met groenten nog pureren als jouw kids dat liever hebben.

Deze pastarecepten met rode saus zijn ook zeker aanraders:

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze pasta met spinazie en romige tomatensaus

Bereiding: 20 minuten
Stap 1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
Stap 2

Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwarm een grote koekenpan of hapjespan met daarin olie op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui en knoflook totdat de ui glazig is. Voeg dan het paprikapoeder en de sojasaus toe en roer kort om.

3
Stap 3
Voeg dan handje voor handje de spinazie toe en laat steeds tussendoor slinken. Voeg dan de polpa toe en breng aan de kook. Zet dan het vuur zacht. Roer de crème fraîche erdoorheen en breng de saus op smaak met peper en zout.
4
Stap 4
Giet de pasta af en voeg toe aan de saus. Roer door elkaar en schep de pasta dan op de borden. Garneer met verse peterselie.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Hartige groentecake
Ravioli met spinazie, champignons en truffel
Soesjestaart
Salade met gegrilde courgette, mais en feta

1 reactie

Coen

Nog nooit zo snel zo iets lekkers gemaakt

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op