Pasta pesto salade met kipfilet
Bewaren
Een snel altijd-goed gerecht dat ik zelf ook regelmatig maak: pasta pesto salade. Super simpel om te maken, en altijd lekker. Wat mij betreft is dit de aller-lekkerste versie. Met cherrytomaatjes, rucola, pijnboompitten, gerookte kipreepjes en oude kaas. Smullen!
Pasta pesto salade recepten
Pasta pesto dus. Altijd goed. Ik deelde al meerdere varianten op deze misschien wel bekendste pastasalade. Maar deze variant met oude kaas en gerookte kip stond hier nog niet op. Zonde, want die is mijn persoonlijke favoriet. Als ik zelf een pasta pesto salade maak ga ik 9 van de 10 keer voor deze.
Koude pasta pesto salade
Het fijne aan pastasalade is dat het gemakkelijk is om te maken, lekker snel en dat het lekker fris is. Vooral op warme zomerdagen komt dat van pas. En het is ook fijn dat de meiden dit ook eten. Wel in aangepaste vorm. De een zonder alles (ja echt) en de ander met pesto, kip, kaas en tomaatjes.
Pasta pesto salade met kipfilet
Pasta pesto salade met kipfilet dus. Ik gebruik graag farfalle omdat de pesto lekker aan de pasta kan blijven ‘plakken’ in dit geval. En dat is dan ook de basis van de maaltijd, gekookte pasta met groene pesto.
Daarbij meng ik graag rucola door de pastasalade, ik vind de notige smaak hier heel lekker bij passen. Je kunt ook voor veldsla of een gemengde sla gaan als je hier juist niet zo van houdt.
Daarbij zijn stukjes komkommer en cherrytomaatjes altijd lekkere, en kaas en pijnboompitjes mogen niet ontbreken. Ik vind het fijn om voor een oude kaas te gaan. Je kunt de pasta pesto zo laten, maar ik vind het fijn om ook gerookte kipreepjes toe te voegen. Voor een vegetarische variant laat je die vanzelfsprekend achterwege.
Pesto recepten
Pesto is een smaakmaker dat ik altijd in huis heb. Het maakt een gerecht al snel lekker. Dit zijn toppers van recepten waarbij groene pesto ook de smaakmaker is:
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze pasta pesto salade met kipfilet
Stap 1
Kook de pasta beetgaar. Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitjes goudbruin.Stap 2
Giet de pasta af en meng met wat olijfolie en pesto. Laat de pasta hierna even afkoelen.Stap 3
Voeg de kipblokjes, komkommer, cherrytomaatjes, kaas en rucola toe aan de pasta en roer door elkaar.Stap 4
Voeg als laatste de pijnboompitjes toe.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze pasta pesto salade met kipfilet
Stap 1
Kook de pasta beetgaar. Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitjes goudbruin.Stap 2
Giet de pasta af en meng met wat olijfolie en pesto. Laat de pasta hierna even afkoelen.Stap 3
Voeg de kipblokjes, komkommer, cherrytomaatjes, kaas en rucola toe aan de pasta en roer door elkaar.Stap 4
Voeg als laatste de pijnboompitjes toe.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
3 reacties
Willeke
Heerlijk! Onze dochter van 2 eet dit ook super graag.
Conny harms
Deze salade gemaakt en vonden hem hel lekker..we doen volgende keer wel wat aanpassingen naar eigen smaak maar is zeker een blijvertje voor ons in de lente/zomer
Willeke Snijder
Was heerlijk! Lekker zomers gerecht