Ga naar de inhoud

Pastasalade caprese met perzik

Een heerlijke zomersalade, pastasalade caprese met perzik. Ideale makkelijke zomermaaltijd met pasta, tomaat en mozzarella.

25 minuten Bereidingstijd
Delen op
Pastasalade caprese met perzik

Pastasalade caprese met perzik

De zomervakantie is voor veel van ons (bijna) voorbij. Maar we willen de zomer natuurlijk nog wel even vasthouden. Terugkijken op een heerlijke zomervakantie, en het liefst ook nog een beetje blijven hangen in de zomermaaltijden. Vandaag doen we dat met een heerlijke zomersalade, pastasalade caprese met perzik. een ideale makkelijke zomermaaltijd met pasta, tomaat en mozzarella.

Tip: in Koken & Genieten van deze maand vind je nog veel meer heerlijke nazomermaaltijden. Zo houden we de zomer extra lang vast!

Pastasalade caprese met perzik

Nazomeren met Koken & Genieten

In de nieuwe editie van Koken & Genieten houden we de zomer nog even lekker vast deze maand. In het magazine vind je de lekkerste nazomer recepten. Op de cover van het magazine vind je deze maand mijn pastasalade caprese. Wat een heerlijk na-zomers plaatje he?

In mijn rubriek ga ik deze maand dan ook voor zomerse klassiekers. Heerlijke klassieke zomermaaltijden waar we deze maand nog even extra van kunnen genieten. Naast de pastasalade caprese met perzik deel ik een frisse gazpacho, heerlijke aardappelsalade met gerookte zalm, vitello tonnato en als toetje panna cotta met aardbeien.

K&G 09 2023

Koken & Genieten magazine #9 ligt nu in de winkels. Wil je niets van mijn recepten in het magazine missen? Neem dan nu een abonnement! Klik hier voor alle informatie. 

Tip: Samen met de redactie van Koken & Genieten Magazine heb ik ook een special magazine ontwikkeld, mijn eigen Brenda Kookt Magazine! Hierin vind je alle toprecepten van 11 jaar Brenda Kookt. Brenda Kookt Magazine vind je nu in de boekhandel, en kun je ook online bestellen via deze pagina. Ook is het nu mogelijk Brenda Kookt Magazine samen met de pre-order van de Makkelijke maaltijden scheurkalender te bestellen. Daarvoor ga je naar deze pagina.

Pastasalade caprese met perzik

Pastasalade caprese met perzik

Pasta pesto en pasta caprese zijn echt mijn favorieten. Zo’n gevalletje altijd goed.

Lekker als makkelijke avondmaaltijd, onderdeel van een buffet of als mensen komen eten, lekker gerecht voor onderweg, kantoorlunch. Noem maar op! En wat mij betreft ook een ideaal gerecht om de zomer nog even vast te houden. Om optimaal van de nazomer te genieten. Deze pastasalade caprese is namelijk extra zomers!

Gekookte pasta is (uiteraard) de basis van deze pastasalade. Samen met groene pesto, tomaatjes en rucola zijn dit de ingrediƫnten die niet mogen ontbreken in een goede pastasalade caprese. Als extraatje zomerse twist heb ik partjes frisse perzik toegevoegd Ʃn stukken prosciutto. Hierdoor is de pastasalade extra gevuld, en extra lekker.

Zo genieten we de komende maand nog even extra van de hopelijk heerlijke nazomer.

Ingrediƫnten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze pastasalade caprese met perzik

Bereiding: 25 minuten
Stap 1
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta hierna af en laat het even afkoelen.
2
Stap 2
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin.
3
Stap 3
Meng de gekookte pasta met groene pesto en breng op smaak met een beetje zout en peper.
4
Stap 4
Meng de pasta met de rucola, gehalveerde tomaatjes, partjes perzik, prosciutto en stukken mozzarella.
5
Stap 5
Verdeel tot slot de geroosterde pijnbompitjes en fijngehakte basilicum over de salade en maak af met balsamicostroop.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Spring roll salade
Spaghetti met kip en mozzarella in citroen-knoflooksausje
Hartige groentecake
Ravioli met spinazie, champignons en truffel

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op