Perzik clafoutis
Bewaren
Perzik clafoutis. Een hele mooie naam voor een cake met perzik. Deze zomerse variant op de klassieke Franse clafoutis met kersen is echt een aanrader.
Franse clafoutis
Een clafoutis is een dessert: Franse taart. Op de klassieke wijze is een clafoutis gevuld met kersen. Die kersen worden overgoten met een beslag dat lijkt op een pannenkoekenbeslag. De taart wordt daarom ook weleens vergeleken met een dikke gevulde pannenkoek. Maar je kunt die kersen dus heel makkelijk vervangen door ander seizoensfruit. Denk aan een clafoutis met bramen en appel, of deze variant met perzik. Yum!
Perzik clafoutis
Dit clafoutis recept is zo makkelijk om te maken. Het enige dat je nodig hebt is een browniebakvorm en een beslagkom.
Eerst verwarm je de oven voor op 180 graden en vet de brownievorm in met boter. Dan snijd je de perziken in partjes en mix je melk, suiker, eieren, bloem en zout door elkaar tot het beslag geen klontjes meer heeft.
Als je beslag klaar is hoef je het alleen nog maar over de vorm te verdelen en de bovenkant te beleggen met partjes perzik. Bak de perzik clafoutis vervolgens zo’n 50 minuten in de oven. Laat het even afkoelen, snijd het in stukken en serveer! Zo lekker en heel simpel.
Dat maakt het perfect voor een verjaardag, een picknick of als zomers lekkers bij de koffie.
Clafoutis – makkelijke cake
Hoewel het erop lijkt, is een clafoutis overigens geen taart. Het lijkt eerder op een soort van luchtige cake. Heel erg lekker en simpel om te maken, met welk fruit je dan ook in huis hebt. Deze perzik clafoutis is echt een aanrader voor de zomer. Perfect als dessert als je het serveert met een bolletje ijs, als lekkers bij de koffie of om mee te nemen in de picknickmand. En extra fijn: clafoutis is zowel warm, lauw als koud erg lekker. Smullen!
Ingrediƫnten
Extra benodigd
- Browniebakvorm van 21x21 cm
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze perzik clafoutis
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden, vet de brownievorm in met boter. En bekleed eventueel met bakppaier.Stap 2
Snijd de perziken in partjes.Stap 3
Mix de melk, suiker, eieren, bloem en zout door elkaar tot het beslag geen klontjes meer heeft.Stap 4
Verdeel het beslag over de vorm en beleg dit met de partjes perzik.Stap 5
Bak de perzik claufotis 50 minuten in de oven.Stap 6
Laat de claufotis afkoelen, snijd het hierna in stukken en serveer.Ingrediƫnten
Extra benodigd
- Browniebakvorm van 21x21 cm
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze perzik clafoutis
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden, vet de brownievorm in met boter. En bekleed eventueel met bakppaier.Stap 2
Snijd de perziken in partjes.Stap 3
Mix de melk, suiker, eieren, bloem en zout door elkaar tot het beslag geen klontjes meer heeft.Stap 4
Verdeel het beslag over de vorm en beleg dit met de partjes perzik.Stap 5
Bak de perzik claufotis 50 minuten in de oven.Stap 6
Laat de claufotis afkoelen, snijd het hierna in stukken en serveer.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.