Ga naar de inhoud

Pindakip

Tijd voor een lekker stukje kip met pindakaas. Ik deel vandaag een recept voor pindakip uit Het Pindakaasboek. Als je mijn blog langer volgt dan weet je vast dat ik een pindakaas-lover ben. Ik ben na al die jaren nog steeds gek op een doodgewoon bammetje pindakaas, maar eet het...
20 minuten Voorbereidingstijd
30 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Pers de knoflook en snipper de ui. Meng dit in een plasticzak samen met de pindakaas, ketjap, sesamolie en paprikapoeder. Doe de drumsticks bij de marinade in de zak kneed dit goed door elkaar en laat het 15 minuten intrekken.
2
Stap 2
Verwarm de oven voor op 200 ºC, vet een ovenschaal in.
3
Stap 3
Verwarm olijfolie in een koekenpan en bak de drumsticks hier rondom ongeveer 15 minuten in aan. Dreigen de drumsticks aan te branden? Voeg dan een beetje water bij de pan.
4
Stap 4
Plaats de drumsticks hierna in de ovenschaal en verwarm ze nog 15 minuten in de oven.

Tip: het is ook lekker om de pindakip te serveren met pindasaus en gebakken uitjes.

Pindakip

Pindakaas kipTijd voor een lekker stukje kip met pindakaas. Ik deel vandaag een recept voor pindakip uit Het Pindakaasboek.

Als je mijn blog langer volgt dan weet je vast dat ik een pindakaas-lover ben. Ik ben na al die jaren nog steeds gek op een doodgewoon bammetje pindakaas, maar eet het ook graag met een lepeltje direct uit de pot. Ook plaatste ik op mijn blog meerdere (zoete) recepten met pindakaas zoals pindakaas & jam koeken, snickerskoeken en pindakaas-banaan bonbons. Je begrijpt vast dat mijn nieuwsgierigheid gewekt was toen ik een mailtje ontving over de lancering van ‘Het Pindakaasboek’.

Het Pindakaasboek van Jennifer Foster & Lianne Koster bevat niet alleen zoete recepten, er staan ook veel hartige recepten in. Zoals de pindakip.

Het pindakaasboek

Het Pindakaasboek is een kookboek zonder moeilijk gedoe, less is more is niet voor niets de gedachte hierachter. Jennifer en Lianne willen laten zien dat je op een simpele manier creatief kunt zijn met eten. Bij de receptontwikkeling is geconcentreerd op één smaak of ingrediënt. Aan de recepten is dit te zien. Geen lange bereidingstijden en geen lange ingrediëntenlijsten. Al zijn sommige recepten naar mijn mening wel erg basic.

Het boek is onderverdeeld in de vier hoofdstukken ‘EET’, ‘SNACK’, ‘SNOEP’ en ‘DRINKS’. Vooral het laatste hoofdstuk vond ik verrassend. Zo kun je niet alleen ontbijtshakes en yoghurtbreaks met pindakaas maken maar ook pindalikeur en een pinda martini.

Van de pindawafels, bananenbrood, chocoplak en PB&J Cheesecake liep het water me in de mond. Maar snacken en snoepen met pindakaas is mij bekend, daarom besloot ik een recept uit het hoofdstuk ‘EET’ te koken.

De pindakip is gemakkelijk om te maken, en het is weer eens wat anders. Het is lekker om pindasaus bij de pindakip te serveren. Al viel de saus uit het boek bij mij aan tafel helaas niet zo erg in de smaak. Als ik dat zou moeten verklaren zou ik zeggen dat deze ons iets te tropisch was en hierdoor anders dan we gewend zijn.

Het Pindakaasboek | Jennifer Foster & Lianne Koster | Scriptum Uitgevers | verkrijgbaar voor €14,95
Klik hier voor meer informatie over Het Pindakaasboek

Pindakip

Pindakip

Bekijk ook andere recepten
BLT Salade
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Huzarensalade

2 reacties

Bas

Nu is mijn nieuwsgierigheid gewekt. Hoe maak jij dan saté saus? Wij gebruiken pindakaas, knoflook, ui, ketjap, sambal, melk en water. Moet ik er wel bij zeggen dat we eigenlijk nooit de saus los maken en de varkenshaas gemarineerd wordt met de knoflook, ui, ketjap en sambal.

Laat een bericht achter

Chantal

Hier thuis zijn we ook dol op pindakaas! Wij hebben altijd zo'n 1 kilopot in de kast staan +1 op voorraad. Zou dit recept ook met kipfilet gemaakt kunnen worden? Wij houden niet zo van kluiven aan botten...

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op