Portobello caprese – BBQ-recept
Bijgerecht van de barbecue. Portobello caprese. Paddestoel met tomaat, mozzarella, basilicum en extra kaas. Yum!

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inPortobello caprese – BBQ-recept
Bewaren
Portobello caprese. Een grote paddestoel (of champignon) gevuld met een mengsel van tomaat met mozzarella en basilicum. En extra kaas. Een lekkere vegetarische gerechtje van de barbecue.
In het lijstje met mijn favoriete barbecuegerechten kan deze niet ontbreken. De portobello caprese.
Super simpel om te maken, en super lekker. Zelfs bij de vleeseters valt dit gerechtje in de smaak 😉
Portobello caprese
Door de vlezige structuur van de portobello is dit een hele fijne vleesvervanger. Gegrilde portobello heeft veel weg van een stuk vlees. Al blijft het wel anders natuurlijk.
In dit geval combineer ik de portobello met een andere topper. Caprese. Een combinatie die bijna alles nog lekkerder maakt. Tomaat met mozzarella en basilicum. En daarbij voeg ik ook graag extra kaas toe.
De portobello vul ik met de combinatie van tomatenblokjes, mozzarella en fijngehakte basilicum. Hieroverheen strooi ik graag wat extra oude kaas. Zo gaat de gevulde portobello caprese 20 minuten op de barbecue, of in de oven.
Hierna kun je de portobello caprese afmaken met wat balsamicoazijn. Serveer de gevulde portobello hierna direct.
Tip: het is ook lekker om een lepeltje groene pesto door het tomaat/mozzarella mengsel te mengen.
Bereidingswijze portobello caprese – bbq-recept
Stap 1
Verwijder de zaadlijsten van de tomaat en snijd het vruchtvlees in fijne blokjes. Meng dit met de blokjes mozzarella en fijngesneden basilicum.Stap 2
Verdeel dit over de portobello en bestrooi met geraspte kaas.Bereiding op de barbecue
Stap 1
Grill 15 tot 20 minuten op de barbecue, met de deksel erop. Op 180 tot 200 graden.Bereiding in de oven
Stap 1
Verwarm de portobello caprese 15 minuten in de oven, op 200 graden.Stap 2
Besprenkel de portobello caprese bij het serveren eventueel met balsamicoazijn.Ook lekker om een lepeltje groene pesto door het tomatenmengsel te roeren.
Bereidingswijze portobello caprese – bbq-recept
Stap 1
Verwijder de zaadlijsten van de tomaat en snijd het vruchtvlees in fijne blokjes. Meng dit met de blokjes mozzarella en fijngesneden basilicum.Stap 2
Verdeel dit over de portobello en bestrooi met geraspte kaas.Bereiding op de barbecue
Stap 1
Grill 15 tot 20 minuten op de barbecue, met de deksel erop. Op 180 tot 200 graden.Bereiding in de oven
Stap 1
Verwarm de portobello caprese 15 minuten in de oven, op 200 graden.Stap 2
Besprenkel de portobello caprese bij het serveren eventueel met balsamicoazijn.Ook lekker om een lepeltje groene pesto door het tomatenmengsel te roeren.
Bekijk ook andere recepten

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in