Ga naar de inhoud

Portobello caprese – BBQ-recept

Bijgerecht van de barbecue. Portobello caprese. Paddestoel met tomaat, mozzarella, basilicum en extra kaas. Yum!

10 minuten Voorbereidingstijd
15 minuten Bereidingstijd
Delen op
Portobello caprese

Portobello caprese – BBQ-recept

Portobello caprese. Een grote paddestoel (of champignon) gevuld met een mengsel van tomaat met mozzarella en basilicum. En extra kaas. Een lekker vegetarische gerechtje van de barbecue. In het lijstje met mijn favoriete barbecuegerechten kan deze niet ontbreken. De portobello caprese.

Super simpel om te maken, en super lekker. Dit valt bij iedereen in de smaak!

Portobello caprese

Portobello caprese

Door de vlezige structuur van de portobello is dit een hele fijne vleesvervanger. Gegrilde portobello heeft veel weg van een stuk vlees. Al blijft het wel anders natuurlijk. Maar dit maakt een echt lekker vegetarisch bbq recept.

In dit geval combineer ik de portobello met een andere topper. Caprese. Een combinatie die bijna alles nog lekkerder maakt. Tomaat met mozzarella en basilicum. En daarbij voeg ik ook graag extra kaas toe.

De portobello vul ik met de combinatie van tomatenblokjes, mozzarella en fijngehakte basilicum. Hieroverheen strooi ik graag wat extra oude kaas. Zo gaat de gevulde portobello caprese 20 minuten op de barbecue, of in de oven.

Hierna kun je de portobello caprese afmaken met wat balsamicoazijn. Serveer de gevulde portobello hierna direct.

Tip: het is ook lekker om een lepeltje groene pesto door het tomaat/mozzarella mengsel te mengen.

Portobello caprese

Gevulde portobello

Zo’n gevulde portobello is echt een groot succes. Je hoeft ‘m niet op de barbecue te maken, het kan ook in de oven. Dan verwarm je de portobello caprese 15 minuten in de oven, op 200 graden. Zo is het altijd een toprecept.

Ga je de portobello’s vullen, dan haal je eerst de steel en de donkere lamellen van de portobello’s voorzichtig weg met een lepel. Dit creëert ruimte voor de vulling en zorgt ervoor dat de portobello’s gelijkmatig garen. Je kunt de portobello’s bestrooien met wat zout, peper en olijfolie voordat je ze vult. Dit geeft de paddenstoelen zelf extra smaak.

Dan is het tijd voor je vulling. Ik ga dus voor een portobello caprese, maar je kunt het met van alles vullen. Zo lekker en gezond!

Portobello caprese

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze portobello caprese – bbq-recept

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 15 minuten
Stap 1
Verwijder de zaadlijsten van de tomaat en snijd het vruchtvlees in fijne blokjes. Meng dit met de blokjes mozzarella en fijngesneden basilicum.
2
Stap 2
Verdeel dit over de portobello en bestrooi met geraspte kaas.

Bereiding op de barbecue

1
Stap 1
Grill 15 tot 20 minuten op de barbecue, met de deksel erop. Op 180 tot 200 graden.

Bereiding in de oven

1
Stap 1
Verwarm de portobello caprese 15 minuten in de oven, op 200 graden.
2
Stap 2
Besprenkel de portobello caprese bij het serveren eventueel met balsamicoazijn.

Ook lekker om een lepeltje groene pesto door het tomatenmengsel te roeren.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Fetaspread met geroosterde courgette
Knapperige perentaart met karamel
Naan met bloemkoolshoarma
Geroosterde paprikasoep met zongedroogde tomaatjes

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op