Prei-doperwtensoep met makreeltopping
Bewaren
Vandaag gaan we voor een heerlijk soepje dat weer eens anders dan anders is. Prei-doperwtensoep met makreeltopping. Een lichte romige soep, met heerlijke topping van makreel met peterselie en pompoenpitten (of pistachenootjes).
Recept met makreel
Laatst bedacht ik me dat ik te weinig makreel eet. Om de een of andere reden is dat echt zo’n ingrediënt dat ik vaak over het hoofd ziet. En dat terwijl het absoluut goed is om te proberen om gemiddeld 1x per week vette(re) vis te eten. Dus toen ik me dat realiseerde, besloot ik meteen om er een recept mee te gaan maken. Dat werd deze heerlijk romige soep met makreel als topping.
In dit geval past de makreel heel goed bij de lichte en romige soep. Wat mij betreft een aanrader!
Soep is wat mij betreft altijd goed. Al makkelijke avondmaaltijd of als lunch. Vooral op zondag staat bij ons thuis opvallend vaak een soepje op tafel. Meestal als lunch met een broodje erbij. En het is meteen een manier om extra groenten te eten. Aangezien we zondagavond toch vaak voor een snackmaaltijd gaan.
Prei-doperwtensoep met makreeltopping
Ik koos bij de makreel voor een soep van prei en doperwten omdat ik deze twee groentes associeer met de lente en zomer. Beide hebben ze een lichtfrisse smaak die goed past bij deze seizoenen.
Ook koos ik voor kokosmelk zodat dit een heerlijk lichte en toch romige soep zou worden. Als topping dus gerookte makreel én pompoenpitten voor een knappertje in de soep. Ik zeg: snel proberen!
Soeprecepten met een twist
Door het toevoegen van de makreeltopping is deze prei-doperwtensoep anders dan anders. Super lekker om zo eens af te wisselen tussen de standaard tomatensoep en groentesoep. Hier op de website staan inmiddels al vele lekkere soeprecepten online. Met of zonder twist.
Deze toppers tip ik je ook graag:
Ingrediënten
Extra benodigd
- Staafmixer
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze prei-doperwtensoep met makreeltopping
Stap 1
Pers of snijd het teentje knoflook fijn. Snipper de ui. Was de preien en snijd ze in plakjes.Stap 2
Verwarm olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook totdat de ui glazig is. Voeg dan de venkelzaadjes toe en bak ze kort mee. Doe dan de prei, de doperwten, de kookroom, het water en het bouillonblokje in de pan. Breng het geheel aan de kook, zet dan het vuur zachter en leg een deksel op de pan. Laat 10 – 15 minuten pruttelen totdat de prei zacht is.Stap 3
Mix het geheel tot een romige soep. Breng op smaak met peper en zout.Stap 4
Schep de soep in kommen en garneer de soep met koriander of peterselie en pompoenpitten.Ingrediënten
Extra benodigd
- Staafmixer
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze prei-doperwtensoep met makreeltopping
Stap 1
Pers of snijd het teentje knoflook fijn. Snipper de ui. Was de preien en snijd ze in plakjes.Stap 2
Verwarm olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook totdat de ui glazig is. Voeg dan de venkelzaadjes toe en bak ze kort mee. Doe dan de prei, de doperwten, de kookroom, het water en het bouillonblokje in de pan. Breng het geheel aan de kook, zet dan het vuur zachter en leg een deksel op de pan. Laat 10 – 15 minuten pruttelen totdat de prei zacht is.Stap 3
Mix het geheel tot een romige soep. Breng op smaak met peper en zout.Stap 4
Schep de soep in kommen en garneer de soep met koriander of peterselie en pompoenpitten.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.