Ga naar de inhoud

Ravioli-schotel met champignons en spinazie

Pasta-ovenschotel met ravioli. Ravioli-schotel met champignons en spinazie. In tomatensaus. Kortom een lekker anders-dan-anders gerecht.
15 minuten Voorbereidingstijd
20 minuten Bereidingstijd
Delen op
Ravioli-schotel met champignons en spinazie

Ravioli-schotel met champignons en spinazie

Makkelijke maandag alert: ga voor deze ravioli-schotel met champignons en spinazie. Een lekkere pastamaaltijd die snel op tafel staat. Een ovenschotel van ravioli in tomatensaus met spinazie, champignons en kaas.

Ravioli-schotel met champignons en spinazie

Deze keer is het geen kwestie van ravioli opwarmen en klaar. Maar we gaan er echt mee koken, het in een ovenschotel verwerken. Al heb je er nog steeds weinig werk aan hoor, de schotel schuif je binnen een mum van tijd in de oven.

Ravioli-schotel met champignons en spinazie

Dit is een super simpel recept. Want ik kan je vertellen dat er zeer weinig wordt gekookt. Het is een kwestie van champignons bakken, en spinazie laten ontdooien. Verder kan alles zo de ovenschaal in.

In de ovenschaal verdelen we de tomatensaus met ontdooide spinazie, roer dit even door elkaar. Doe hierna de ravioli en gebakken champignons erbij. Meng even met elkaar en bestrooi met geraspte kaas.

Verwarm de ravioli-schotel 20 minuten in de oven, zodat de ravioli kan garen en de kaas gratineert. Serveer het hierna direct.

Scroll naar beneden voor de receptkaart met daarbij de uitgebreide ingrediënten en beschrijving van het recept.

Ravioli-schotel met champignons en spinazie

Ravioli recepten

Ik heb ravioli een beetje ontdekt. Een superfijn ingrediënt om snel een smaakvolle pastamaaltijd op tafel te zetten. Bij de ravioli-ovenschotel verwerken we het in de schotel, maar je kunt ook op andere manieren ravioli in gerechten verwerken.

Een paar voorbeelden van recepten die je ook hier op de website vindt:

Ravioli-schotel met champignons en spinazie

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze ravioli-schotel met champignons en spinazie

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 20 minuten
Stap 1
Verwarm de oven op 200 graden.
2
Stap 2
Bak de champignons even aan in een koekenpan met olie. Breng op smaak met zout en peper.
3
Stap 3
Verdeel in een ovenschaal de ravioli met spinazie, gebakken champignons, passata en 50 ml water. Meng dit even met elkaar.
4
Stap 4
Bestrooi met panko en geraspte kaas. Bak 20 minuten in de oven, tot de pasta gaar is.
5
Stap 5
Serveer het hierna direct.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Tarte tartin van sjalot en wortel
Bladerdeegkrans met zalm en MonChou
Gourmethapjes met vlees, tips gourmetten
Romige kerstbroodjes

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op