Ga naar de inhoud

Salade met krab en avocado (sushi-salade)

.. en sushi gember. Want wat mij betreft is dat hét hoofdingrediënt van deze salade met krab en avocado. Een lekkere frisse salade die het heel goed doet op een zomerdag. Tijdens mijn zwangerschap heb ik niet zoveel sushi gegeten. Heel eerlijk: het aller lekkerste vind ik het met verse...
20 minuten Voorbereidingstijd

Ingrediënten

porties
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de ijsbergsla fijn. Halveer de Cherry tomaatjes en snijd de komkommer en avocado in blokjes. Snijd de krab grof.
2
Stap 2
Verdeel de ijsbergsla over een schaal en verdeel de tomaatjes, komkommer en avocado er door. Verdeel dit over de borden en beleg dit dan met het krabvlees en de stukjes sushi gember.
3
Stap 3
Maak de salade af met cocktailsaus, sprenkel dit met een lepel over de borden.

Salade met krab en avocado (sushi-salade)

.. en sushi gember. Want wat mij betreft is dat hét hoofdingrediënt van deze salade met krab en avocado. Een lekkere frisse salade die het heel goed doet op een zomerdag.

Tijdens mijn zwangerschap heb ik niet zoveel sushi gegeten. Heel eerlijk: het aller lekkerste vind ik het met verse zalm en tonijn. Aangezien ik het niet overal aandurf om rauwe zalm te eten, en tonijn sowieso een no go is heb ik het niet zo vaak gegeten. Wel had ik ontzettende trek in de gember die je altijd bij de sushi eet. Veel mensen die ik ken laten de gember juist liggen, ik eet drie-dubbele porties. Met de gember erbij is het zoveel lekkerder.

Ik zou het zo rechtstreeks uit het potje kunnen eten. Ik ben inmiddels wel benieuwd of er nog meer gember-lovers zijn, of dat ik de enige ben die zo gek is 😉

Salade met krab en avocado

En daarom was ik dus opzoek naar een gerecht waar ik de sushi gember ook kon eten. Ik besloot het te verwerken in deze lekkere salade, zonder sushirijst. Al kun je dat als extra ingrediënt wel toevoegen. Krab en sushi is lekker, dus waarom krab en sushi gember niet in een salade?

Het resultaat is een frisse salade die het wat mij betreft echt goed doet altijd lunchgerecht of bijgerecht.

Salade van krab en gember

Trek in echte sushi? Check dit artikel waarbij ik uitleg hoe je zelf sushi maakt, en bekijk hier drie lekkere variaties die je ook kunt eten als je zwanger ben.

Salade van krab en gember

Bekijk ook andere recepten
Rijstbowl met zoete aardappel en pindadressing
Omeletwraps met roomkaas en groenten
Spinaziesalade met zoete aardappel
Gegrilde groenten met pesto en burrata

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op