Ga naar de inhoud

Salade met krab en avocado (sushi-salade)

.. en sushi gember. Want wat mij betreft is dat hét hoofdingrediënt van deze salade met krab en avocado. Een lekkere frisse salade die het heel goed doet op een zomerdag. Tijdens mijn zwangerschap heb ik niet zoveel sushi gegeten. Heel eerlijk: het aller lekkerste vind ik het met verse...
20 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Salade met krab en avocado (sushi-salade)

.. en sushi gember. Want wat mij betreft is dat hét hoofdingrediënt van deze salade met krab en avocado. Een lekkere frisse salade die het heel goed doet op een zomerdag.

Tijdens mijn zwangerschap heb ik niet zoveel sushi gegeten. Heel eerlijk: het aller lekkerste vind ik het met verse zalm en tonijn. Aangezien ik het niet overal aandurf om rauwe zalm te eten, en tonijn sowieso een no go is heb ik het niet zo vaak gegeten. Wel had ik ontzettende trek in de gember die je altijd bij de sushi eet. Veel mensen die ik ken laten de gember juist liggen, ik eet drie-dubbele porties. Met de gember erbij is het zoveel lekkerder.

Ik zou het zo rechtstreeks uit het potje kunnen eten. Ik ben inmiddels wel benieuwd of er nog meer gember-lovers zijn, of dat ik de enige ben die zo gek is 😉

Salade met krab en avocado

En daarom was ik dus opzoek naar een gerecht waar ik de sushi gember ook kon eten. Ik besloot het te verwerken in deze lekkere salade, zonder sushirijst. Al kun je dat als extra ingrediënt wel toevoegen. Krab en sushi is lekker, dus waarom krab en sushi gember niet in een salade?

Het resultaat is een frisse salade die het wat mij betreft echt goed doet altijd lunchgerecht of bijgerecht.

Salade van krab en gember

Trek in echte sushi? Check dit artikel waarbij ik uitleg hoe je zelf sushi maakt, en bekijk hier drie lekkere variaties die je ook kunt eten als je zwanger ben.

Salade van krab en gember

Ingrediënten

porties
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze salade met krab en avocado (sushi-salade)

Voorbereiding: 20 minuten
Stap 1
Snijd de ijsbergsla fijn. Halveer de Cherry tomaatjes en snijd de komkommer en avocado in blokjes. Snijd de krab grof.
2
Stap 2
Verdeel de ijsbergsla over een schaal en verdeel de tomaatjes, komkommer en avocado er door. Verdeel dit over de borden en beleg dit dan met het krabvlees en de stukjes sushi gember.
3
Stap 3
Maak de salade af met cocktailsaus, sprenkel dit met een lepel over de borden.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Romige pasta met asperge en pesto
Ketjap-noedels met zalm en broccoli
Krieltjessalade met lentegroenten en honing-mosterd

2 reacties

Willem Hoekstra

Met echte krab (vers of uit blik) is het erg lekker. Met surimi sticks niet half zo lekker en dat zou je eigenlijk ook geen krab salade moeten noemen, heeft er niets mee van doen. Dan gewoon surimi salade noemen als je dat gebruikt ipv krab.

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Wat leuk om te horen Willem, bedankt voor je tips.

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op